Культура (Вiдео)

Ван Гог і Клод Моне «побували» в Чернігові: студенти відтворили стилі відомих митців (Відео)

Якби Ван Гог і Моне побували в Чернігові, то світ би побачив таке…  Студенти «Чернігівської політехніки» провели виставку своїх робіт в Чернігівському обласному художньому музеї. Наповнення виставки — це чернігівські пейзажі та будівлі, але виконані вони в стилі відомих художників.

«Є студентські роботи, якими вони намагалися копіювати, відтворювати техніку відомих живописців. Нас це дуже зацікавило, бо такого ще не було. Але це не копіювання, а намагання відтворити стиль. Друга сторона, що тут відтворено краєвиди нашого рідного Чернігова. Тому ми можемо уявити, що ті відомі художники, якби приїхали сюди, то можливо б  зробили саме такі замальовки», — Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Галагана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Її творчість бачив кожен житель області: в Чернігові організована виставка відомої художниці (Відео)

«Наприклад я малювала картину художника Гундертвассера. Це австрійський художник – дизайнер, він працював в такій незвичайній манері», — Анна Стародубець, студентка, створювала картини.

«Було дуже цікаво працювати саме у таких стилях, які ми обрали. Тому що дуже хотілося б доторкнутися до створення картини, як відомий художник. Як він бачив би цю картину. Надихнутися для якихось наступних своїх робіт», — Юлія Остапенко, студентка, створювала картини.

Роботи початківців вразили публіку своїм колоритом та професійним підходом до виконання.

«Всі роботи вражають своєю колористикою. Це ще черговий привід нашим відвідувачам закохатися в Чернігів і у мистецтво взагалі», — Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Галагана.

Для студентів «Політехніки», які вчаться за спеціальністю архітектура та дизайн, вміння малювати є обов’язковим. Тут же вони поєднали потрібне з прекрасним.

«Студентам дизайнерам та архітекторам обов’язково вміння малювати. Особливо якщо це архітектура. Тим більше, що студенти-дизайнери у нас — це дизайнери середовища», — Олена Савченко, завідувач кафедри архітектури та дизайну НУ «Чернігівська політехніка».

За словами студентів, у своїх роботах вони ставили за мету по-іншому показати Чернігів та Чернігівщину. Висвітлити їх через призму стилю великих митців.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button