Культура (Вiдео)

Оригінальний спосіб для мотивації дітей: чернігівський шоу-балет створив власну валюту (Відео)

У чернігівському танцювальному колективі створили власну валюту – ярміки. Це гроші, які діють тільки всередині Центру дитячої та юнацької творчості шоу-балету «Ярмарок». Їх дітям платять за роботу на заняттях, таким чином мотивуючи їх.

«Добре займався – отримав більше, погано займався – менше отримав. Буває таке, що за поведінку ми можемо взагалі нічого не отримати. Тут 1, 2, 5, 10 ярміків. Діти збирають ці гроші, у нашому колективі є свій магазин, куди дитина може прийти і тільки за свої гроші купити те, що хоче», — Євген Агафошин, заслужений діяч естрадного мистецтва, художній керівник і засновник народного колективу естрадного танцю шоу-балету «Ярмарок».

Наприклад, різноманітні смаколики. Однак більшість дітей збирає ярміки, аби придбати собі іграшки.

«Зараз у нас війна триває, збір, за оцього великого єдинорога. Хто перший назбирає, той і отримає», — Євген Агафошин, заслужений діяч естрадного мистецтва, художній керівник і засновник народного колективу естрадного танцю шоу-балету «Ярмарок».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівській «Веснянці» поляки аплодували стоячи (Відео)

За одне заняття можна отримати максимум 50 ярміків. Зараз єдиноріг – це одна з найдорожчих іграшок у магазині «Ярмарки». Але були й більші призи, на які діти збирали ярміки цілий рік.

«Я не люблю, коли на конкурсах дають 5 перших місць, 5 других місць. Де ви бачили таке в спорті? Є перше, друге і третє. Хочеш отримати – працюй, не хочеш – не працюй», — Євген Агафошин, заслужений діяч естрадного мистецтва, художній керівник і засновник народного колективу естрадного танцю шоу-балету «Ярмарок».

До того ж наприкінці кожного навчального року учасники шоу-балету «Ярмарок» складають іспити з різних предметів, що стосуються танців.

«Щороку дитина отримує в нас табель, щоб потім, після закінчення вони отримують медалі, диплом про те, що є випускниками центру. Ми так само дітям даємо характеристики і вони вступають на хореографію. Особливо приємно, що всі наші випускники, хоч би в якій точці світу були, коли приїжджають, обов’язково йдуть сюди», — Євген Агафошин, заслужений діяч естрадного мистецтва, художній керівник і засновник народного колективу естрадного танцю шоу-балету «Ярмарок».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 28 років перемог: секрети успіху відомого у світі чернігівського танцювального колективу «Ярмарок» (Відео)

Дисципліна в шоу-балеті «Ярмарок» займає одне з найголовніших місць.

«Порядок повинен бути скрізь і цього ми повинні вчити дітей змалку. І зараз мої випускники приходять і кажуть, що колись ображалися, а тепер розуміють, що нічого поганого. І вони приводять своїх дітей, які знають, що є обов’язковий етикет у залі, а подуріти можна на вулиці», — Євген Агафошин, заслужений діяч естрадного мистецтва, художній керівник і засновник народного колективу естрадного танцю шоу-балету «Ярмарок».

Виховують тут і турботу одне про одного. Наприклад, старші діти допомагають молодшим, зокрема під час виїздів на фестивалі або конкурси.

«У нас на кожного малюка є прикріплений старший з основного складу або старший, який відповідальний за цю дитину. Він його може переодягнути, зводити в туалет, також це дружба колективу. У нас усі знають одне одного – від старшого до малюків», — Євген Агафошин, заслужений діяч естрадного мистецтва, художній керівник і засновник народного колективу естрадного танцю шоу-балету «Ярмарок».

Однак, як зазначив Євген Агафошин, через карантин досить важко утримувати дисципліну в колективі. Він зазначив, що через тривалу перерву в заняттях діти втрачають підтримку одне одного та відчуття того, що вони є частиною колективу.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button