Культура (Вiдео)

У Чернігові відбулося вручення літературно-мистецької премії ім. Л. І. Глібова (Відео)

У Чернігівській бібліотеці імені Короленка відбулося вручення літературно-мистецької премії ім. Леоніда Глібова цьогорічним її лауреатам.

Премія була заснована у 2002 році міським громадським об’єднанням Літературна спілка «Чернігів» і журналом «Літературний Чернігів». Вручення відзнаки приурочене до дня народження видатного українського письменника Леоніда Глібова.

«Цією премією щорічно нагороджують письменників, поетів, дослідників Чернігівського краю і митців.Цією премією ми відзначаємо людей,які зробили свій внесок у розвиток літератури Чернігівщини, мистецтва», — завідувачка відділу краєзнавства Чернігівської обласної бібліотеки ім. В. Г. Короленка Ірина Каганова.

Премію присуджують авторам за кращі твори, видані не пізніше, як за три попередні роки, в номінаціях «Поезія», «Проза», «Літературознавство», «Краєзнавство», «Мистецтво», «Благодійна та громадська діяльність».

«Літературно-мистецькою премією ім. Глібова було нагороджено: письменницю Олену Конечну за книжку «Вишнева кісточка»; чернігівську поетесу Ганну Димиденко; поета з Кропивницького – Станіслава Новицького за вірші останніх років, також лауреатом премії імені Глібова цього року стала директорка нашої бібліотеки Інна Михайлівна Аліференко – за просвітницьку громадську роботу», — завідувачка відділу краєзнавства Чернігівської обласної бібліотеки ім. В. Г. Короленка Ірина Каганова.

«Це зобов’язує ще активніше займатися громадською діяльністю й активніше в самій бібліотеці ми будемо досліджувати та популяризувати творчість Леоніда Глібова», — директорка Чернігівської обласної бібліотеки ім. В. Г. Короленка Інна Аліференко.

Також під час вручення відбувається низка заходів, завдання яких – популяризувати творчу особистість Леоніда Глібова та розказати чернігівцям більше про славетного байкаря, проникливого лірика і видатного дитячого поета.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button