Культура (Вiдео)

Покоління воїнів: на Чернігівщині поставили в один ряд революціонерів, «бандерівців» та АТОвців (Відео)

Герої України, пам’ять про яких пройшла через століття. До Дня Збройних сил України в Чернігівському молодіжному центрі презентували виставку, присвячену нашим бійцям, починаючи від української революції 17-21-го років минулого століття до сьогоднішньої війни на сході.

«Нам треба вшановувати не тільки загиблих, а й живих бійців. Друге – це показати спадкоємність сучасних бійців за незалежність України, які з Чернігівщини»,- Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області.

Присвячена виставка саме уродженцям Чернігівщини, тим, кого було відзначено державними нагородами. Тому містить кілька стендів із інформацією про українські відзнаки для бойового товариства. Мета виставки і заходу загалом – це формування нового патріотичного українського покоління.

«Я вважаю, що це необхідно для того, щоб доносити до молодого покоління, до майбутніх захисників України до майбутньої молоді»,- Вадим Лільчицький, заступник військового комісара Чернігівського обласного територіального центру комплектування.

«Основна мета виставки – це формування певних світоглядних стереотипів серед молоді, формування національно-патріотичної свідомості молоді»,- Олег Котеленець, заступник директора Чернігівського обласного молодіжного центру.

Сама виставка, за словами її співорганізаторів, ще буде розширюватися. Триватиме вона до травня наступного року. Місяць ще експонуватиметься в стінах Молодіжного центру, а після нового року мандруватиме районами області, реалізовуючи свою головну мету – український патріотизм.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button