Культура (Вiдео)

«Неповнолітні»: в Корюківці підлітки знімають повнометражний авторський фільм (Відео)

У Корюківці знімають фільм про підлітків. Стрічка має назву «Неповнолітні». Ініціатива належить Анні Станіславській, яка зараз є продюсеркою фільму. Вона розповіла, що таким чином намагалися залучити місцеву молодь до корисного дозвілля.

«Ми оголосили кастинг, розкинули оголошення по всіх соцмережах, які були нам доступні, оголошення по місту розвішані були. І наш режисер ходив особисто, запрошував своїх друзів. Багато соромилися, не вірили в себе. Навіть приїжджали люди з сіл, привозили дітей. І хоч в оголошенні було зазначено «з 14 років», але приходили і по 10 років. У кастингу вони не брали участі», — Анна Станіславська, продюсер фільму «Неповнолітні».

«От кастинг на акторів ми проводили великий. Прийшли 50 підлітків – від 14 до 20. Якщо брати вже дорослих, тобто там мати героя, батько, то це вже старші люди. Сама ідея стрічки. Про що вона буде – це до нашої молоді. Ми разом збиралися та вирішували. Ми хочемо порушити дуже важливі теми, які актуальні для підлітків: дитячий алкоголізм, проблеми з батьками, самогубство, нерозуміння, перше кохання, забіяки на вулиці, які постійно чіпляються. Тобто в нас повністю порушено всі теми підлітків та їх вирішення», — Антон Обараз, режисер-постановник фільму «Неповнолітні».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Душа броні»: про 1 танкову бригаду з Чернігівщини знімають документальний фільм

Головний герой фільму – 15-річний школяр. Він живе звичайним життям підлітка. Після школи він зустрічає дівчину, до якої зароджуються почуття. У них починаються стосунки, але на заваді стає компанія забіяк. Розгортається драма.

«Є головний герой і героїня, вони мають друзів, але одне одного не бачать. Він пробирається до чужої школи, залазить у її будинок. Вони постійно його знаходять. Мати не підтримує головного героя. Тут конфлікт із батьками. Головна героїня заходить у магазин і хоче придбати алкоголь, а їм нема 18. А продавчині байдуже. Всі важкі теми ми порушуємо в цьому фільмі», — Антон Обараз, режисер-постановник фільму «Неповнолітні».

Усі локації повністю корюківські. Наприклад, сцени дискотеки та уроків знімали в першій школі. Як локацію надали місцевий магазин. Чимало подій відбувається на вулицях міста. Автори фільму кажуть, що їм активно сприяє мерія, бізнес і меценати. Завдяки останнім за кілька днів вдалося зібрати 20 тисяч гривень на обладнання.

«Відеокамери в нас були. Ми закупили світлове обладнання, стабілізатори, закупили мікрофони. Знімальна група в нас не професійна, але ми з ними працювали. На цьому етапі ми відзняли вже половину фільму. У нас знімальна група з неповнолітніх, але це діти, які мають бажання, які «горять», які зараз уже на високому рівні, якщо брати підлітків», — Антон Обараз, режисер-постановник фільму «Неповнолітні».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мезинському національному природному парку знімали документальний фільм (Фото)

Завдяки допомозі поліції у фільмі з´явилися кадри видів міста з висоти пташиного польоту. Небайдужі мешканці допомагають коштами для фільму.

«Наразі ми закинули акцію зі збору коштів для фільму саме на знімальний процес, тому що багато учасників, ми дуже довго знімаємо. Буває, що ми знімаємо з 9- і до 1-2-ї ночі. Потрібно дітей чимось годувати. Якісь такі мінімальні потреби задовольнити», — Анна Станіславська, продюсер фільму «Неповнолітні».

Усі, хто задіяний у зйомках фільму, працюють на волонтерських засадах.

«Хочемо презентувати фільм у місцевому кінотеатрі і за рахунок цього зібрати трохи коштів. Якщо ми зберемо кошти, то планую їх розподілити між дітьми, які брали участь у зйомках: це і знімальна група, і актори. Мінімальне хоча б заохочення. Як подяка за роботу», — Анна Станіславська, продюсер фільму «Неповнолітні».

По можливості фільм планують презентувати в обласному молодіжному центрі. Також він з´явиться в мережі Інтернет.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button