Культура (Вiдео)

Послідовник Довженка: відомий поет організував у Сосниці творчий захід, присвячений новій збірці (Відео)

Показати всю красу і колорит рідного краю. Сосниччина, батьківщина Олександра Довженка, багата талантами. Одним з яскравих самородків цієї когорти поетів та прозаїків є Анатолій Вєтров, людина, яка як ніхто інший яскраво описує мальовничі місця та людей цього краю.

В літературно-меморіальному музеї Довженка в Сосниці пройшов творчий захід, присвячений виданню чергової збірки Анатолія Вєтрова «На крилах пам’яті».

«Це зачіпає ті місця, де я жив. Це річка Десна, поромні переправи, це моя школа, це мої учні. Цікаві випадки, які трапились у мене в житті. Я хочу передати читачам, щоб вони з повагою відносились до своїх батьків, до своєї родини, до своїх земляків, сусідів. А загалом, щоб була велика любов до нашої України», — Анатолій Вєтров, освітянин, поет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначені лауреати щорічного обласного конкурсу «Книга року»

«Ті слова і все те прописане, воно лине із людського серця. Воно пропущене через фільтр всіх емоцій, всієї душі людини, і виливається у щось дуже знайоме, дуже близьке для не тільки місцевих жителів, а і взагалі українців», — Віталій Супрун, краєзнавець.

«На крилах пам’яті» — автобіографічна збірка, що має поетичну та прозову частини, які описують рідні місця, близьких людей письменника. Передають атмосферу селища біля Десни.

«Поезія це душа. Коли людина відверто пише, то воно відразу відчувається. Енергетика душі людини, її глибина. Наскільки ця людина може відверто висловити свою душу якраз через поезію. Тому якраз Анатолій Вєтров мені подобається тим, що він дуже відвертий, дуже щирий в своїх потаємних почуттях», — Анатолій Семенцов, художник.

«Присвячена Придесенню, яка є і автобіографічною, і присвячена ось цьому краю, людям цього краю. Сьогодні ми допомогли трішки йому. Збираємо тут людей, які пишуть, які малюють, які є скульпторами. Для того щоб вони поспілкувались із колегою, почули про його здобутки, намітили спільні свої плани по  творчості», — Євген Оринич, голова спостережної ради «Інституту громадської дипломатії»  м. Київ.

Захід зібрав творчих людей, колег та друзів Анатолія Вєтрова, тобто перших рецензентів нової книги письменника. Насправді ж «На крилах пам’яті» — це твір для всіх і про всіх сосничан, про те як можна і потрібно любити свою малу батьківщину.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button