Культура (Вiдео)

Світ краси Ольги Костюченко: в Чернігові відкрили виставку народної майстрині (Відео)

Показати самобутність і неповторність Чернігівщини, її культурне різнобарв’я та насиченість. У Чернігівському обласному історичному музеї відкрили виставку народної майстрині Ольги Костюченко «Світ краси».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Моя «творча хвороба» не дає захворіти на нудьгу”, – Ольга Костюченко (Фото)

«Наша мета, наше завдання – це пропагувати нашу рідну Чернігівщину. Показати, що Чернігівщина – це колиска України. Вона дуже цікава, вона дуже архаїчна. Там ці богині, берегині. Ці давні символи всюди: і на писанках, і на рушниках. І це все перегукується», — Оксана Глухенька, куратор виставки, науковий співробітник Чернігівського історичного музею ім. В.Тарновського.

Ольга Костюченко вже понад 20 років працює в жанрі народного-декоративного мистецтва. Говорить, що хобі має багато, проте напрям з умовною назвою «Чернігівський патріотизм» найближчий до душі, адже для неї це не просто робота, а справа всього життя.

«Приємно працювати. Приємно бачити результат своєї роботи. Дуже приємно, коли люди носять вишитий одяг. Особливо приємно виконувати техніки, притаманні Чернігівщині. І на цій виставці ви можете побачити всі характерні техніки, кольори, що притаманні нашій рідній Чернігівщині. Для мене це принципово і це дуже важливо», — Ольга Костюченко, майстриня.

Загалом на виставці представлено багато робіт за напрямами вишивка, вибійка, писанкарство і лялькарство.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button