Культура (Вiдео)

Ренесанс і античні теми в Чернігові просять фінансової допомоги (Відео)

Вічні ідеали краси, добра, моральних якостей і героїки сьогодні були презентовані у вигляді виставки. Саме таку коротку характеристику творам середньовічних митців дають співробітники художнього музею.

«Виникла ідея створити виставку західноєвропейської скульптури та живопису 17-19 століття. Тут представлена тільки частина такої творчості, і, я думаю, багато з цих полотен стануть частиною постійної експозиції»,- зазначає Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Галагана

«Представлені твори – це те мистецтво, яке зрозуміле широкому колу глядачів, бо, на жаль, до сучасного мистецтва люди пострадянського простору ще ніяк не звикнуть», — вважає Марина Гриценко, завідувач сектору декоративно-ужиткового мистецтва Чернігівського обласного художнього музею

Прості та зрозумілі сюжети полотен, історичні екскурси й ознайомлення зі стилями культури тих часів – це те, що найбільше приваблювало як пересічних глядачів, так і художників сучасності.

За словами директора музею, виставка – лише невелика частина айсбергу тієї кількості творчих доробків, що зберігається в архівах.

«У нас є роботи, які ніколи не експонувалися через те, що були пошкоджені. І я звертаюсь до всіх шанувальників мистецтва із оголошенням, що музей почав збирати кошти на реставрацію», — зазначає Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г.Галагана.

Потреба в реставрації полотен і скульптур не єдина причина їх архівного ув’язнення. Ремонту потребують і приміщення. Так, у разі їх повного відновлення для огляду поціновувачів мистецтва можуть відкритись ще близько 400 квадратних метрів експозиційних площ.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button