Культура (Вiдео)

У Чернігові хочуть встановити пам’ятник жінці (Відео)

У Чернігові, в обласній бібліотеці імені Короленка провели творчу зустріч із письменниками рідного краю. Головна мета заходу – це спілкування про життя, літературу та творчі плани.

«Ми дуже скучили за отаким живим спілкуванням, коли відчуваєш серце людини поряд, дихання, інтонації, відчуття, емоції. Це неймовірна цінність. І, як на мене, оці випробування, які випали на нашу долю, знову нам нагадують про справжні цінності в житті, тому я з величезним щастям і задоволенням прийшла поспілкуватися сьогодні з читачами»,- Олена Печорна, письменниця.

«Сьогодні в нас зустріч із письменниками. Наша мета була – зробити цю зустріч із людьми, які пишуть історичні романи та через художні образи відтворюють нашу історію»,- Інна Аліференко, директор Чернігівської обласної бібліотеки ім. В.Г. Короленка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові пройшла презентація «Фронтового Кобзаря» Шевченка

Особисто на зустріч прийшла письменниця Олена Печорна. А через систему ZOOM аудиторія мала можливість спілкуватися з Тетяною Сидоренко та Валентиною Михайленко.

Загалом такі заходи планують проводити постійно в межах культурно-просвітницького проєкту «Видатні жінки Чернігівщини».

«Прорекламувати наших жінок видатних, щоб ми про них не забували і щоб це стало поштовхом не тільки зробити довідник, що є підсумком цього проєкту, а щоб ще таку здійснити мрію всіх організаторів про єдиний пам’ятник у Чернігові жінці»,- Інна Аліференко, директор Чернігівської обласної бібліотеки ім. В.Г. Короленка.

Як підсумок проєкту буде видано інформаційний довідник про визначних жінок області. Також організатори хочуть ініціювати побудову в Чернігові пам’ятника жінці.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button