Культура (Вiдео)

Родзинки України: в Чернігові відкрили центр креативної економіки (Відео)

У Чернігівському обласному художньому музеї презентували інноваційно-інформаційний центр креативної економіки «Родзинки України». Його мета – продукувати проєкти, що поєднуватимуть у собі творчість і бізнес.

«У сучасному світі креативна економіка, креативна індустрія – це той шлях, яким ми повинні іти», — Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана.

«Інноваційне – це круто. Тому що не хочеться, щоб наша країна, моє рідне місто були якимось сировинним придатком. А були інноваційною… якщо це перша цегла, то, я думаю, все буде добре», — Роман Іванцок, представник креативної індустрії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ініціативи допомагати іншим: як компанія друзів змогла реалізувати низку масштабних громадських проєктів (Відео)

Один з ініціаторів проєкту, народний депутат України Сергій Гривко зазначив, що такий бізнес досить поширений у європейських країнах, тому Чернігів, Україна просто змушені йти цим шляхом.

«Цей вид економічної діяльності приносить дуже багато доходу. До місцевого бюджету… створюють додану вартість, створює робочі місця по всьому світу, він об’єднує дуже багато видів економічної діяльності, що базуються на основі творчості, мистецтва», — Сергій Гривко, народний депутат України, співініціатор проекту.

Центр уже продукував низку цікавих проєктів, їх озвучили на презентації.

«Перший проєкт центру має назву «Соціальне підприємство «Набори для творчості», створення екосумки власноруч. Наступний наш проєкт – це колекція одягу для людей на візочках», — Ірина Тумська, менеджер проєктів центру.

«Я маю дитину на візочку. Я постала перед проблемою, що мені її важко одягати, важко роздягати. І перед цією проблемою постали багато батьків, опікунів. І в мене тоді вже виникла ідея створити одяг, який буде зручно вдягати таким людям», — Ольга Дей, голова правління ГО «Голос батьків».

Усі проєкти центру креативної економіки будуть захищені авторським правом і надалі можуть стати продуктами масового виробництва.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button