Культура (Вiдео)

Творча з лона матері: чернігівська співачка – про шлях до успіху (Відео)

Чернігівська співачка Олена Михайлова все життя займається музикою. Каже, що любов до неї народилася раніше, ніж сама артистка.

«Напевно, ще в утробі матері. Я їй завжди заважала під час вагітності різними звуками, поштовхами й таким іншим під музику. Мама в мене теж співала. Але з музикою у неї не склалося, і вона була впевнена, що це і не моє. Але вже за 18 років професійної діяльності в цій сфері я мамі довела протилежне»,- Олена Михайлова, співачка.

Свою кар’єру вона починала сольною співачкою. Однак мріяла виконувати пісні в різних стилях.

«У мене ось кожна моя мрія потихеньку збувалася. У шкільний час, коли були в моді репери, я мріяла співати з реперами, красиво, на приспіві. У мене це було. Я мріяла виступати в драмтеатрі, на площі. Те саме, потихеньку я до цієї мрії дійшла»,- Олена Михайлова, співачка.

Певний період Олена Михайлова співала рок. Потім з´явився авторський україномовний гурт «Еріс», який із часом розпався.

«Дітки в деяких учасників колективу народилися. Під час існування «Еріс» у мене з’явився кавер-бенд. Це був єдиний кавер-бенд у Чернігові, який грав саме старий рок, але на весіллях це не завжди заходить. Ми почали додавати попсу та інше»,- Олена Михайлова, співачка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині відгримів пісенний фестиваль (Фото)

Співала в групі «Наст». Разом створили репертуар.

«Двічі ми розпадалися через робочі моменти. Потім знову зійшлися, вже практично випустили альбом. Зараз так склалися зірки, що знову ми розпалися. Тому зараз тільки в мене кавер-бенд і співаю сольно»,- Олена Михайлова, співачка.

За час кар’єри були моменти, коли хотілося все покинути. Особливо на емоційний стан співачки впливав карантин.

«Коли ти сидиш більше двох місяців без роботи, без вокалу – це жахливо. Я вже завантажила всі оці музичні додатки, співала в інтернеті. Ми з другом Ігорем Хоніним робили прямі ефіри. Ти намагаєшся якось заповнити цю порожнечу. І було в мене пару раз, що все, годі, я вже стара, якщо я досі не добилася великої сцени»,- Олена Михайлова, співачка.

Подолати такі моменти допомагала підтримка рідних, близьких і друзів. Зараз же роботи вдосталь. А часу на себе майже не вистачає. Адже, за розкладом співачки, вдень – родина, ввечері – робота.

«Часу практично не вистачає ні на що. Я працюю вечорами в закладах, приїжджаю додому пізно, поки приготувався до сну… Ще й дуже сильно віддаєшся енергетично на роботі. І ось поки виходить цей адреналін, я не можу заснути. Тому я до 3-4-ї години ранку то в телевізорі, то в соцмережах. Мінус моєї роботи – це те, що в мене повністю збився режим сну»,- Олена Михайлова, співачка.

Олена Михайлова всього вчилася сама. Каже, що мелодії схоплює на слух.

«Досить послухати один раз пісню – і я проспіваю без проблем. Але ось саме техніка – це для мене така трошки хвора тема, тому що багато до мене звертаються, щоб я діток вчила, а я можу розповісти тільки свої якісь моменти технічні, а саме поставити голос я не можу»,- Олена Михайлова, співачка.

За її словами, співак повинен постійно працювати над собою, аби не втрачати професійних навичок. Для цього потрібні бажання та наполегливість.

«Коли хворію, я дня зо три не поспівала – і ніби навички пропадають, треба постійно тренуватися. Це так, як у спорті. Якщо ти не будеш тренувати м’язи, то ти не будеш качком. Те саме з голосовими зв’язками. Вони втрачають тонус і навички зникають»,- Олена Михайлова, співачка.

Друзі співачки кажуть, що в ній живуть дві особистості – жіночна Олена Михайлова та пацанкуватий «Михалич». Саме спів і виступи на сцені допомагають їй розкривати свою дівочу сторону.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button