Культура (Вiдео)

У Чернігові «підростає» талановитий джазовий ансамбль (Відео)

Чернігівська музична школа №2 уже багато-багато років є справжньою кузнею музичних талантів для Чернігова, області і не тільки. Музика – це те вічне, що об’єднало колектив закладу і його вихованців.

«Як сьогодні, так і 100-200 років тому це така складова на земній кулі, що без музики… Це розвиток насамперед інтелекту, світогляду людини. Це можливість побачити світ з іншого боку», — Олександр Коваль, директор КЗП «Чернігівська музична школа №2».

Одним із яскравих прикладів музичної командної роботи є ансамбль «Сеньйори сі-бемолю». Його куратор – викладач школи Світлана Безпала – згадує історію створення гурту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше на Чернігівщині творчим колективам та митцям вручили обласну премію імені Григорія Верьовки

«Ансамбль «Сеньйори сі-бемолю» був створений у 2012 році. Назву придумали самі учасники. «Сеньйори» – це старші, тому що грали потім учасники старшого віку, а «сі-бемоль» – це стрій духових інструментів, на яких тоді грали ці учні», — Світлана Безпала, завідувачка естрадного відділу КЗП «Чернігівська музична школа №2».

Спочатку ансамбль складався з бас-гітари, гітари, фортепіано, ударних і духових інструментів. Але згодом гурт почав розширюватися як кількісно, так і в репертуарі. Проте завжди залишаються вірними джазу.

«Репертуар у нас більше спирається на зарубіжні вокально-інструментальні твори. Це джаз різних напрямків. Латина, диксиленд, свінг», — Світлана Безпала, завідувачка естрадного відділу КЗП «Чернігівська музична школа №2».

Один з учасників ансамблю, Степан Любчик, грає на трубі, зазначає, що першим його поштовхом до музики стала народна творчість.

«Це почалося з села. Я почув, як грає гурт, і мені це сподобалося. Я з трирічного віку хотів грати і через два роки, в п’ять, мене мама віддала сюди», — Степан Любчик, учасник ансамблю «Сеньйори сі-бемолю».

Загалом виступи «Сеньйорів сі-бемолю» можна побачити на різноманітних міських заходах, також вони часто співпрацюють із танцювальними колективами Чернігова.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button