Культура (Вiдео)

«Український вояж Коцюбинського»: в чернігівському музеї відкрилася унікальна виставка (Відео) 

Життєві маршрути Михайла Коцюбинського охоплюють мало не всі куточки України та чимало міст за її межами. Письменник любив подорожувати і водночас фіксувати всю красу, яка оточувала його навколо. Задля того, аби стежинами Коцюбинського могли подорожувати сучасні українці, в Чернігові створили виставку – вояж Михайла Коцюбинського. 

«По суті, це своєрідна подорож Україною довжиною в життя одного письменника», — Катерина Федько – головний зберігач фондів Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. М. Коцюбинського.

Подібно до того, як з вікна потягу ми можемо споглядати пейзажі місцевостей, так і на цій виставці поступово знайомимося з дедалі новими краєвидами життя славетного письменника. На створення виставки робітники музею витратили чимало часу та зусиль. Утім, їм вдалося створити цікаву картинну хроніку життя письменника. 

«До цієї виставки ми йшли тривалий час. Її сам задум визрівав ще з літа, адже в наш нелегкий час ми, музейники, трохи обмежені в тому, які експонати можемо показати, які можемо розмістити в постійній експозиції, бо основний фонд зараз у сховищах», — Катерина Федько – головний зберігач фондів Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. М. Коцюбинського.

Планується, що виставка працюватиме всю зиму, аби її змогли відвідати якомога більше чернігівців. Вартість вхідного квитка – за тарифом музею. Аби повністю поринути в атмосферу подорожі, варто скористатися послугами екскурсовода. 

«Стандартна ціна для входу на виставку буде 10 гривень – учнівський, студентський; 20 гривень – дорослий квиток. Додатково можна буде замовити екскурсію, це 100 гривень», — Катерина Федько – головний зберігач фондів Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М. М. Коцюбинського.

Ця виставка – своєрідна подорож Україною, стежками Михайла Коцюбинського. Тож варто відвідати її, аби зрозуміти, що так любив відомий письменник, і взяти трошки натхнення собі. 

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button