Культура (Вiдео)

Її творчість бачив кожен житель області: в Чернігові організована виставка відомої художниці (Відео)

Творчість цієї художниці бачив, мабуть, кожен житель Чернігівщини. За її ескізами створювали мозаїки на автозупинках у багатьох селах області, були й грандіозні вітражі та керамічні панно.

«Її панно прикрашає палац культури Хіміків. Це панно на тему ночі на Івана Купала. Також її вітражі – в нинішньому педагогічному університеті. А її «Клятва Гіппократа» є в обласній лікарні. У місті Щорс створене панно «Наречені» – в тій кімнаті, де проводять реєстрацію шлюбів. У Прилуцькому коледжі є її панно»,- Катерина Шульга, куратор виставки.

Художниця Надія Демченко провела в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Ґалаґана свою першу велику персональну виставку, приурочену до її 75-річного ювілею.

Ознайомила присутніх із маловідомими сторінками власної творчості, левову частку якої становлять портрети.

«Внутрішній порив такий. Мене завжди тягнуло до портретів. Я в дитинстві, а потім і на уроках малювала своїх однокласників. Мені зауваження робили, а я однаково малювала. І дуже схожими виходили»,- Надія Демченко, художниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Корюківці відбулася творча зустріч із талановитою поетесою та відомою вишивальницею (Фото)

За словами директора музею, ця виставка є продовженням фестивалю монументального мистецтва і має на меті сповна розкрити творчість відомих митців області.

«Продовжуємо виставковий проєкт, розпочатий під час фестивалю монументального мистецтва, тому що дуже багато робіт пані Демченко зробила в царині декоративно-ужиткового мистецтва»,- Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г.Ґалаґана.

А загалом знайомитися на виставці з творчістю Надії Демченко можна буде до середини серпня цього року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button