Культура (Вiдео)

«Відступник»: у Чернігові презентували книгу-подорож у минуле (Відео)

Житель міста Короп із племені сіверян у дохристиянський період покидає рідний дім і вирушає в незвідані далі. Він охороняє каравани, служить найманцем, потім пристає до вікінгів. У Ломбардії його охрестили. Потім чоловік надумав повернутися додому. І тут починається найцікавіше. Такою є фабула роману-подорожі в минуле під назвою «Відступник». Свою нову книгу сьогодні в Чернігові презентував відомий письменник Володимир Ворона.

«Він відчуває страшну ностальгію і хоче повернутися додому. Поки він повертається, то сумнівається – як його стрінуть там. Він фактично вигнанець. Якщо ти пішов із роду, покинув рідну домівку – ти ніхто. Він себе таким відчував. А також він змінив віру», — розповідає Володимир Ворона, письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині побачила світ нова книга

Книга «Відступник» перемогла на Всеукраїнському літературному конкурсі «Коронація слова» в номінації «Романи». Це вже не перша видана збірка Володимира Ворони – у 2013 році світ побачила його книга «Одвічний дух Десни». Письменник зізнається: попри те, що він за фахом інженер, писати – це його покликання.

«Мені 62 роки, народився в Коропі, живу у Варві. На пенсії. За освітою інженер-будівельник. Професійно займався рекламою та столярним виробництвом. Інколи настає такий час, коли з тебе починає проростати слово і ти мусиш його вихлюпнути на папір», — говорить Володимир Ворона, письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові вийшла книга про Донбас

Книгу «Відступник» Володимир Ворона почав писати 15 років тому. Спочатку планував твір до двохсот сторінок, але що далі занурювався в сюжет та історичні нюанси тих часів, розумів – попереду феноменально важка і тривала в часі робота.

«Я почав вивчати історичні розвідки, дослідження професійних істориків. Минає рік, я не готовий. Минають два – не готовий. Лише після 10 років вивчення я відчув, що можна. І взявся писати», — розповідає Володимир Ворона, письменник.

Книга нашого земляка розрахована на широку аудиторію. Та автор зазначає, що передовсім його творіння буде корисним студентам історичного спрямування, адже «Відступник» – це своєрідна енциклопедія життя простих людей Сіверського краю у період понад тисячу років тому.

Ще статті по темі

Back to top button