Культура (Вiдео)

Всеукраїнська зірка: дівчинка з Прилук перемогла в конкурсі творчості (Відео)

Цього літа ще юна прилучанка стала відомою на всю країну. Учениця прилуцької школи мистецтв Аріна Сушко стала переможницею заключного етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Єднаймося ж, брати мої», що проходив у Києві.

Малювати дівчинка почала у чотири, однак хист донечки до малювання батьки помітили  не одразу. На щастя, в садочку вихователям вдалося розгледіти талант дівчинки. Тому, за їхньої ініціативи, Арінчині малюнки були надіслані на всеукраїнський дитячий конкурс. Мама досі зберігає перші напрацювання донечки.
Як тільки Аріні виповнилося 6, батьки не вагаючись віддали її до школи мистецтв. Вже за пів року, оцінивши нестандартний погляд дівчинки на малювання, викладачка школи мистецтв Галина Єфременко запропонувала юній художниці взяти участь в обласному конкурсі мистецьких творів. У підсумку, Арінка стала однією із п’яти переможців, тому після обласного етапу цей малюнок мав взяти участь у всеукраїнському. Але широкомасштабна війна, яку розгорнула Росія, поставила все на паузу.
Цей конкурс розрахований на дві номінації, образотворче мистецтво і декоративно-прикладне, каже викладачка дівчинки Галина Єфременко, тому в повітрі зависла не одна робота дівчинки, а дві.
І хоч родина з викладачем вже і не сподівалися отримати якогось результату, після більш ніж трьох місяців очікування, на початку червня, стало відомо, що цей малюнок журі конкурсу визнало найкращим з-поміж усіх, Аріна Сушко стала переможницею номінації «Образотворче мистецтво».

Джерело: ТІМ

Ще статті по темі

Back to top button