Культура (Вiдео)

Із 5 років на сцені: чернігівська співачка розповіла про свій перший кліп і курйозні виступи (Відео)

Уперше чернігівська співачка Марина Коваленко виступила на сцені в 5 років. Пісню під баян вона виконала в Євпаторії, під час відпочинку на морі. Артистка згадує, що тоді вона відчула неймовірне задоволення.

«Я пам’ятаю, мені було дуже страшно, але під баянчик усе добре пішло»,- Марина Коваленко, артистка, вокалістка Чернігівського обласного філармонійного центру.

Саме тоді Марина Коваленко відчула, що хоче пов’язати життя зі співом. Уже в дорослому віці вона взяла участь у конкурсі «Сівертон», у якому зайняла третє місце.

«На мене звернула увагу наша Алла Аркадіївна. Вона тоді була режисером у філармонії і запросила мене співати в Філармонічному центрі, як артистку. Там уже зародилися такі відчуття, як артистки»,- Марина Коваленко, артистка, вокалістка Чернігівського обласного філармонійного центру.

Життя артиста насичене. Траплялися в Марини Коваленко і курйозні моменти. Вона згадує, як під час одного з виступів взула туфлі на високих підборах і застрягла в підлозі. Довелося співати босоніж.

«Ще один момент мені конкретно запам’ятався. Ми виступали в «Політеху», я виходжу співати пісню і не пригадую першого куплета. Проходила туди-сюди. Уже люди з подивом… Йде другий куплет, я й другого не можу згадати. Були такі періоди, коли сильне хвилювання заважало мені виступити. Я походила туди-сюди, вклонилася й пішла, а друга пісня була нормальною»,- Марина Коваленко, артистка, вокалістка Чернігівського обласного філармонійного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині відбудеться історичний фестиваль «Вовча Гора»

Був у неї і власний сольний концерт «Спокуса». Там вона вперше виконала авторську пісню «Одиноко мне». Нещодавно вийшла прем´єра кліпу.

«Цій пісні уже 12 років. Вона для мене дуже значуща, бо перші тексти – це те, що я пережила. І одразу музика. Музика була в моїй голові. А потім, коли я вже розуміла, як створюється музика , тоді вирішила звернутися до людини, яка допомогла мені створити цей продукт. Звукорежисер Володимир Попов зробив аранжування цієї пісні»,- Марина Коваленко, артистка, вокалістка Чернігівського обласного філармонійного центру.

Співачка розповіла, що перша пісня – це відгомін старих стосунків. Чорно-білі тони кліпу передають характер пісні. Над його створенням працювала команда київських кліпмейкерів. Співачка каже, що саме робота над цим відео допомогла їй зрозуміти власну особистість у творчості. Марина Коваленко пояснила, чому її пісня звучить саме російською мовою.

«У мене написана пісня українською мовою, але мені хотілося саме в цій пісні розказати людям, показати себе, свої почуття. Це пережито. Лірика для мене близька. А наступна пісня – українською. Називається «Зацілуй мене, коханий». Вона весела»,- Марина Коваленко, артистка, вокалістка Чернігівського обласного філармонійного центру.

На рахунку співачки чимало досягнень. Наприклад, вона зайняла третє місце у конкурсі «Червона рута». Ще однією відзнакою для Марини Коваленко стало те, що цього року їй призначили обласну стипендію як видатному діячу культури та мистецтв Чернігівщини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button