Культура (Вiдео)

«Хто зробив сучасний Чернігів»: у місті стартував фотоквест для всієї родини (Відео)

Новий культурно-розважальний проєкт для всієї родини організували в чернігівському туристичному інформаційному центрі. Мета – активне дозвілля в локдаун і ознайомлення з історією нашого міста.

«Наше завдання, розуміючи, що в місті буде локдаун, – завантажити людей тією новою інформацією, яку вони можуть отримати», — Катерина Литвин, заступник начальника управління культури і туризму ЧМР.

Із 8 по 25 січня в місті триватиме фотоквест, що розкриє роль відомого зодчого у формуванні архітектури Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залучити інвестиції музикою: чернігівці розробили проєкт, що сприятиме розвитку туризму в місті (Відео)

«Прямі вулиці, що перетинаються під прямими кутами, утворюють площі, але таке планування Чернігів мав не завжди. Воно з’явилося лише на початку ХІХ століття. Спланував це дуже відомий і цікавий архітектор, якого звали Антон Карташевський», — Олександр Бондар, головний спеціаліст управління культури і туризму ЧМР.

Людиною він був досить загадковою, адже хоч зробив величезний внесок у формування архітектури великої частини України

«Це Слобожанська Україна. Це Чернігів. Це Полтава. Тобто це все Лівобережжя – центральне і північне Лівобережжя», — Олександр Бондар, головний спеціаліст управління культури і туризму ЧМР.

Майже нічого не відомо про біографію, ба навіть про місце поховання Антона Карташевського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без шведського столу та з посиленими заходами безпеки: чим відрізнятиметься післякарантинний туризм (Відео)

Загалом, за словами організаторів, квест родинний, а щоб взяти участь у ньому, треба пройти  «інструктаж» у туристичному центрі.

«Дадуть інформаційний буклетик, на якому з одного боку будуть усі запитання, що на них треба дати відповідь. З іншого боку – це карта-підказка, на яку треба нанести номери розгаданих запитань. Крім того, обов’язкова умова цього фотоквесту – зробити селфі на тлі збереженої або втраченої пам’ятки, і 25-го числа до 22-ї години завантажити за хештегом «Фото – квест – Чернігів», — Катерина Литвин, заступник начальника управління культури і туризму ЧМР.

Наступного дня, 26 січня, найактивніші учасники будуть нагороджені сувенірними термочашками «Чернігів – місто легенд».

За словами ж організаторів, цей квест – лише перша «ластівка». Надалі планується організація інших заходів, що в ігровій формі розкриватимуть історію Чернігова.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button