Культура (Вiдео)

Забуті імена: виставка робіт чернігівського художника Михайла Прокопюка (Відео)

Талановиті та самобутні роботи чернігівського художника Михайла Прокопюка експонуються на виставці в Чернігівському історичному музеї імені Тарновського. Головна мета виставки – розказати про талановитого чернігівця, який є однією зі значних постатей у мистецькому житті міста другої половини ХХ сторіччя.

«У 2021 році я працювала над написанням статті «Чернігівські та київські художники у створенні експозиції Чернігівського історичного музею». Коли я почала опановувати тему, то відзначила, що серед плеяди тих художників був і Михайло Прокопюк, але, на жаль, про нього дуже мало було інформації. І мені захотілося, аби люди більше про нього знали. З цією метою вирішили організувати виставку», — завідувачка науково-методичного відділу Чернігівського історичного музею Валентина Луцька.

Ця виставка мала побачити світ ще у 2021 році. Утім, спершу на заваді став ковід, а потім повномасштабне вторгнення. Та попри всі виклики, цьогоріч картини талановитого чернігівця експонуються в стінах історичного музею. На виставці представлено 29 робіт автора: 1 автопортрет, 3 ікони, 5 портретів і 20 пейзажів. Останньому жанру митець у своїй роботі приділяв найбільше уваги.

«Як сам художник говорив: я не пейзажист, просто природа – це безвідмовна натура, яка завжди, повсякчас позує, коли треба», — завідувачка науково-методичного відділу Чернігівського історичного музею Валентина Луцька.

Окрім робіт художника, в експозиції виставки також представлена біографія митця, аби чернігівці змогли більше дізнатися про талановитого земляка.

Оскільки це стіни історичного музею, то ми вирішили зробити в історичному плані

Тому ми вирішили створити хроніку про життя і творчість художника, створили 5 асамбляжів, з яких можна більш докладно дізнатися про виставку.

Виставка триватиме до вересня. Відвідати її можуть усі зацікавлені в робочі години історичного музею, вартість квитка – 30 гривень.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button