Кримінал (Відео)

44-річного водія фури затримали: подробиці моторошної ДТП біля Брусилова (Відео)

Моторошне ДТП, що сталося на Чернігівщині, сколихнуло всю Україну. 7 грудня, приблизно о восьмій ранку зіштовхнулися фура та пасажирський автобус. Подія сталася біля Брусилова. 13 людей загинули, 11 з них – на місці аварії. Семеро – в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.

«До ліквідації наслідків ДТП залучалися рятувальники, проводили деблокування як потерпілих, так і тіл загиблих. Було залучено 30 чоловік особового складу та 13 одиниць техніки. Зокрема автокран і тягач КРАЗ», — Ірина Щукіна, речник ГУ ДСНС України в Чернігівській області.

У поліції повідомили, що вже відкрито кримінальне провадження за фактом ДТП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Список загиблих і тяжко травмованих в аварії під Черніговом

«Водій вантажівки також був госпіталізований. Після надання медичної допомоги чоловіка затримали в порядку статті 208 КПКУ. Нині він перебуває в спеціалізованій палаті під охороною поліції. Вирішується питання про повідомлення водію про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людей)», — Володимир Нідзельський, начальник ГУНП у Чернігівській області.

Наразі триває досудове розслідування. Слідство збирає матеріали про подію та опитує свідків. Проводять низку експертних досліджень.

«На місці події вже проведена трасологічна експертиза для визначення точного місця та кута зіткнення транспортного засобу. Також призначені експертизи технічного стану транспортних засобів. Буде досліджено роботу гальм, кермових коліс і ступінь зношеності шин транспортних засобів», — Володимир Нідзельський, начальник ГУНП у Чернігівській області.

Надзвичайники ж закликають водіїв дотримуватися правил дорожнього руху, аби уникнути подібних ситуацій.

«По можливості в такі погодні умови, якщо немає нагальної потреби, взагалі не сідати за кермо. А якщо вже сідати, то бути уважними, дотримуватися дистанції, щоб вчасно зреагувати на нестандартну ситуацію, яка може скластися на слизькій дорозі внаслідок туману або ожеледиці», — Ірина Щукіна, речник ГУ ДСНС України в Чернігівській обл.

Варто нагадати, що рейсовий автобус Борзна – Чернігів рухався в напрямку обласного центру. Назустріч йому їхала вантажівка. Нею керував 44-річний мешканець Чернігівського району. У поліції кажуть, що на відрізку шляху між селами Снов´янка та Киселівка він не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу, де й зіткнувся з автобусом.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button