Кримінал (Відео)

Контроль над переправлянням чоловіків через кордон: у Києві затримали лідерів банд, що діяли на території Чернігівщині  (Відео)

У Києві правоохоронці затримали лідерів та учасників банд, діяльність яких координували вори в законі з трьох кримінальних кланів.

Про це повідомляє Національна поліція України.

У столиці кримінальні авторитети проводили так звані «сходки», на яких вирішували питання щодо контролю за групами, які займаються незаконним переправленням осіб через кордон.

Свій злочинний вплив лідери угруповань поширювали на територію Чернігівської області, а також ще двох областей Сумської, Київської та міста Київ.

За інформацією пресслужби Національної поліції України, між угрупованнями були розподілені сфери впливу у злочинному середовищі та визначений порядок фінансових надходжень. Незаконно здобуті гроші використовували для наповнення общаку, а також для забезпечення різними благами засуджених, які знаходяться у місцях позбавлення волі.

На злочинне зібрання, крім самих фігурантів, запросили також довірену особу — лідера ще одного злочинного угруповання на прізвисько Куцу, «кримінального авторитета». Також в режимі онлайн доєднався вор в законі на прізвисько Лавас-огли Батумський.

За його участі ухвалили рішення щодо контролю угрупованнями нелегальних схем переправлення громадян через державний кордон. Також, визначили відсоток від загальної суми отриманих коштів, який лідери злочинних груп повинні вносити до «общаку».

Усього поліцейські задокументували проведення п’ятьох злочинних зібрань на території Києва за участю представників трьох кримінальних кланів, та зібрали докази їхньої причетності до протиправної діяльності.

«Поліцейські провели спецоперацію на території Чернігівської, Сумської та Київської областей, за результатами якої затримали кримінального авторитета, двох лідерів злочинних угруповань та двох їх учасників. В ході обшуків поліцейські вилучили 70 тисяч доларів, зброю та набої, і посвідчення різних правоохоронних органів, державної влади та медіа з ознаками підробки.», — додали в пресслужбі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button