Надзвичайні події (Відео)Суспільство (відео)

«Запобігти, врятувати, допомогти»: учні чернігівської школи ознайомилися з роботою екстрених служб (Відео)

У найскладніші моменти життя вони першими приходять на допомогу, а ще навчають інших, як правильно діяти в екстрених ситуаціях. Фахівці ДСНС, швидкої допомоги та поліції сьогодні завітали до Чернігівської спеціалізованої загальноосвітньої середньої школи №1 та провели акцію «Запобігти, врятувати, допомогти».

«Під час цієї акції ми нагадаємо дітлахам, як правильно поводитися в побуті, що робити, якщо побачили пожежу, чи що робити, якщо знайшли вибухонебезпечний предмет. Також співробітники поліції доведуть до їхнього відома та нагадають правила дорожнього руху, як правильно поводитися з незнайомцями. На цій акції присутні і працівники швидкої медичної допомоги, вони покажуть, як правильно надавати першу домедичну допомогу. І загалом ми хочемо нагадати дітям правила поведінки та популяризувати нашу професію, адже професії рятувальника, медика та полісмена – дуже важливі в наш час, і саме ці служби допомагають населенню під час різних надзвичайних ситуацій», — Євген Сердюк, головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського РУ ГУ ДСНС у Чернігівській області.

У школі розповідають, що завжди тісно співпрацюють з екстреними службами, а від початку воєнного стану в Україні почали ще більше уваги приділяти цивільному захисту. 

«Першочергове завдання будь якого освітнього закладу – це створення безпечного освітнього середовища. І тому ми від початку навчального року у зв’язку з воєнними діями, які відбуваються в країні, докладаємо зусилля, щоб навчити дітей орієнтуватися і створювати свій алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій», — Юлія Сидоренко, заступник директора з навчально-виховної роботи СЗСШ №1.

Тож діти швиденько поділилися на команди та по черзі ознайомлювалися з роботою фахівців, які ділилися своїм досвідом роботи та нагадували важливі правила, яких треба дотримуватися щодня.

«Запитання – що це за знак? – Обережно, діти. – Молодці, а для кого він встановлюється? – Для водіїв. – Так, молодці. Він встановлюється, аби попередити водіїв, що треба знизити швидкість і треба бути уважним, тому що він проїжджає частину дороги, де можуть вибігати діти, зазвичай це біля навчальних закладів», — Юлія Сидоренко, заступник директора з навчально-виховної роботи СЗСШ №1.

Також учням нагадали про необхідність використання світлоповертальних елементів у темну пору доби та за умов поганої видимості.

Ще діти оглянули, як оснащені спеціалізовані машини швидкої допомоги, дізналися, які на вигляд різноманітні вибухонебезпечні предмети, та власноруч спробували впоратися з пожежним рукавом. Фахівці відповідали на різноманітні дитячі запитання, часом смішні та наївні, але такі важливі для малечі. А наостанок зробили фото на згадку в справжньому екіпіруванні.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button