Суспільство (відео)

Аромаподушки: чернігівський травник розповів, як створити засіб для релаксації та боротьби зі шкідниками (Відео)

Цілющі властивості лікарських трав можна використати, не лише запарюючи їх, заварюючи чи настоюючи. Одним із найбільш простих і повсякденних способів як єднання з природою, так і покращення свого здоров’я є застосування так званих аромаподушок.

«Влітку можна не полінуватися і зібрати ароматрави в будь якому лісі чи на полі й отримати аромат зимою»,- Олександр Хорошок, травник.

«Одним із компонентів або атрибутів ароматерапії є аромаподушка. До її складу входять лікарські трави та. Листя різних порід дерев»,- Олександр Хорошок, травник.

«Пристрій» банально простий. Наповнюєте подушку, наволочку в тій чи іншій пропорції, а можна й на 100% різними травами, які мають як приємні, так і корисні ефірні олії.

«Серед лікарських рослин як ароматерапію використовують пижмо, полин, деревій, чебрець із їхніми аромаоліями. Також листя берези, що є дуже цінним для імунітету нашого організму. І обов’язковим атрибутом є ялівцеві палички»,- Олександр Хорошок, травник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефіцит вітамінів і пересушене повітря: як не зіпсувати волосся до весни (Відео)

Дія лікарських речовин через вдихання парів не відрізняється від іншої форми введення в організм.

«Віник м’яти рекомендований для того, щоб зняти головний біль, заспокоює й омолоджує сам організм»,- Олександр Хорошок, травник.

«Віник полину – найкращий засіб для зняття болю в шлунку чи кишківнику»,- Олександр Хорошок, травник.

«Звіробій сам знаходить ті хворі місця в людини. Духмяний, смачний і корисний для здоров’я. І цю траву ще називають травою від 99 хвороб»,- Олександр Хорошок, травник.

Проте через аромати ми не можемо взяти в рослини ті корисні елементи, які не випаровуються.

Загалом же, що стосується виготовлення аромаподушки, то тут, за словами травника, треба використовувати лише натуральні тканини.

«Серед основних акцентів – для аромаподушки потрібна 100% бавовна. Це повинні бути натуральні речі, які близькі до людини. Тобто натуральні лікарські рослини, що стимулюють наш імунітет, і натуральна бавовна»,- Олександр Хорошок, травник.

Наповнення таких подушок віддає свій аромат і за звичайної кімнатної температури. Збільшується ж випаровування у випадку підвищення температури та вологості. Наприклад, у лазні.

«Ця аромаподушка віддаватиме свої ефірні олії – і ви отримуватимете вдвічі кращий оздоровчий процес»,- Олександр Хорошок, травник.

Як альтернативу подушці можна використовувати невеликі ароматорбинки, що просто наповнюватимуть приємними пахощами вашу кімнату.

«Ця торбинка – це аромазапарник із натуральних лікарських трав. Він додає аромату будь-яким приміщенням, у яких можете його розмістити»,- Олександр Хорошок, травник.

Спати на насичених травами аромаподушках не рекомендують. Краще варто дозовано відпочивати. І найголовніше – це наповнення такої подушки. Використовувати можна не все, є отруйні рослини. Проте і їхні властивості можуть знадобитися. Наприклад, аромазасіб із полину чи багна болотного може бути застосований у боротьбі з міллю та клопами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Ще статті по темі

Back to top button