Надзвичайні події (Відео)

Невдовзі в Чернігові почнуть роботу системи оповіщення про війну (Відео)

Керівник департаменту цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівщини на брифінгу вкотре акцентував на правилах поведінки населення під час ведення бойових дій та евакуації.

«Елементарні речі. Які документи треба взяти… Для дітей. Дуже просто все», — розповідає Сергій Болдирев, директор департаменту цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА.

Мовляв, зайвим не буде. А головна тема заходу – завтра, у вівторок, починаючи з обіду, почнуть працювати системи оповіщення про надзвичайні ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент підписав указ про введення воєнного стану

«Завтра у нас проводиться планова перевірка системи оповіщення. Питання, що непокоять людей, – яким чином діяти у разі загострення ситуації», — говорить Сергій Болдирев, директор департаменту цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА.

О 13.00 , на частоті 104.3 ФМ  інформують через «Наше радіо». 13.20 – система оповіщення через обласне телебачення. З цього року військові мають можливість втручатись у його роботу, забираючи звукову доріжку.

«Тобто яким чином це відбувається… Іде трансляція обласного телебачення, припиняється – і в голосовому режимі відповідальний надає інформацію про небезпеку», — відзначає Сергій Болдирев, директор департаменту цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вже відомі імена поранених полонених українських військових

Далі, о 14.00 – інформують радіоточки. 14.05 – національне радіо. Крім того в області запрацюють 113 електросирен. На запитання, чи пов’язано це з можливим введенням воєнного стану, відповідають неохоче.

«Давайте питання воєнного стану залишимо на наступну прес-конференцію, яку будуть давати керівники області», — говорить Сергій Болдирев, директор департаменту цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА.

Мовляв, перевірка всіх систем, що запрацюють, із 2014-го року проводилась щомісячно. Різниця тільки в тому, що наразі почне роботу повний тестовий режим. Тому населенню радять не хвилюватися і не плутати тренування з війною.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button