Надзвичайні події (Відео)

Штрафи та позбавлення волі: рейд чернігівських рятувальників і статистика по області (Відео)

На Чернігівщині цього року внаслідок дії небезпечних факторів вогню загинули 45 осіб, ще 33 отримали травми.

«На сьогодні на території області зареєстровано 1597 пожеж. Із них 652 виникли в природних екологічних системах, що на 54% більше, ніж в аналогічний період минулого року. Площа, пройдена вогнем, склала понад 50 га», — начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Управління ДСНС України у Чернігівській області Родіон Лігун.

Однак попри попередження рятувальників і навіть накладені штрафи, люди продовжують спалювати сміття та суху рослинність, наражаючи себе та довкілля на небезпеку.

«За результатами рейдів представники Головного управління в області на порушників чинного законодавства склали 278 протоколів. Хочу нагадати, що за випалювання сухої рослинності, сміття та їх залишків громадянину необхідно буде сплатити штраф від 3060 до 6120 гривень, а посадовій особі – від 15 300 до 21 240 гривень», — начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Управління ДСНС України у Чернігівській області Родіон Лігун.

Відповідно до Кримінального кодексу України, навмисні підпали прирівнюються до злочину проти основ національної безпеки. За порушення передбачене покарання від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

«Якщо ви побачили займання в лісах, паркових зонах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером 101», — начальник відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Управління ДСНС України у Чернігівській області Родіон Лігун.

Тож разом із рятувальниками закликаємо всіх мешканців міста Чернігова й області дотримуватися правил безпеки поводження з вогнем і відмовитися від практики спалювання сухої трави та сміття.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button