Політика (відео)

«ЧЕline» на Шустері: дискусія з Сакварелідзе і Касько (Відео)

Відбувся перший у новому сезоні повноформатний прямий ефір суспільно-політичної передачі «Свобода слова з Савіком Шустером». Участь у передачі взяли також журналісти «ЧЕline».

Під час обговорення теми прав та безпеки працівників ЗМІ журналіст «ЧЕline» Павло Солодовник розповів про тиск та перешкоджання роботі медійникам нашого порталу.

Також він запитав у екс-заступників Генерального прокурора України Давіда Сакварелідзе та Віталія Касько про логічність створення в нашій державі окремої (незалежної від влади та правоохоронних органів) інстанції, яка б займалася захистом прав журналістів та гарантувала безпеку працівникам ЗМІ.

Утім, експерти вважають, що такий орган не буде ефективним. Мовляв, ці функції зараз мають виконувати прокуратура і поліція.

Втім, експерти погодилися з тим, що зараз правоохоронні органи не виконують у повній мірі своїх функцій по захисту прав журналістів. У кінці передачі знову піднімали питання – ХТО ГАРАНТУЄ БЕЗПЕКУ журналістам, які «копають» і викривають свавілля чиновників?

Але, як кажуть, у відповідь – тиша… До речі, винних у вбивстві журналістів Павла Шеремета і Георгія Гонгадзе досі не знайдено і не покарано.

Ще статті по темі

Back to top button