Політика (відео)

Чого очікувати пільговикам Чернігова наступного року? (Відео)

Риторика керівників міської влади у питаннях пасажирських перевезень та компенсації поступово зводиться до того, що незабаром пільговикам слід очікувати серйозних змін. На 12-й сесії міської ради розглядали програму компенсації пільгових перевезень у міському транспорті на наступний рік.

Суму компенсації збільшили ще на 9 мільйонів – до 34, бо на державу сподівання невеликі. А тим часом кількість пільговиків цього року зросла з 72 тисяч до 88 тисяч. Таке стрімке підвищення видатків б’є по міській казні. Тож чиновники шукають шляхів вирішення проблеми.

В управлінні транспорту пропонують запровадити для пільговиків адресну допомогу у вигляді електронного квитка. На ньому буде або кількість поїздок, або певна сума грошей.

А от серед депутатського корпусу думки з приводу запровадження електронного квитка для пільговиків неоднозначні. У такому випадку постає питання : як бути з жителями приміських сіл і гостями міста, які мають право на пільговий проїзд

«На ці картки можуть заходити, або гроші, або кількість поїздок. З цією карткою люди заходять у транспорт і підносять її до зчитувального пристрою і ця поїздка йде на рахунок перевізника», — начальник управління транспорту Олександр Бєльський.

Очільник міста хоче, аби місцевим радам дали право визначати кількість пільговиків, які мають право на безкоштовний проїзд. Лише після цього можна говорити про запровадження адресної допомоги. Його зовсім не бентежить, що права безкоштовного проїзду не матимуть гості міста. Мовляв, така практика існує у Європі

«Якщо видамо адресну допомогу чернігівцям, то жителі Киселівки, Киїнки та інших сіл не зможуть скористатися своїм правом на безкоштовний проїзд», — депутат міської ради Володимир Козир.

Про строки запровадження адресної допомоги пільговикам у міській раді не кажуть. Це питання стосується малозахищених верств населення, а отже, воно лежить у політичній площині. Чи зможе нинішня влада взяти на себе таку відповідальність, казати не береться ніхто

«Нічого страшного не станеться. у Таллінні жителі їздять безкоштовно, а гостям треба платити», — міський голова Владислав Атрошенко.

Ще статті по темі

Back to top button