Політика (відео)

Долю підземки біля готелю «України» вирішить сесія міськради (Відео)

Хто має ремонтувати підземку біля готелю «Україна»?

«Порушуватимемо це питання на сесії, 11 серпня. На сесії буде дуже багато запитань: гарних, негарних, як завжди. Визначатимемося. Будуть питання внесення змін до бюджету.

Моя особиста думка як фахівця, депутата, чиновника, що перехід на «Україні» треба відремонтувати за бюджетні гроші. Зробити нормальний ремонт хоч би вхідної групи, сходинок. Бо це загрожує безпеці наших мешканців. Провести тендер. Не просто зробити без тендера, як зараз це роблять. Провести конкурс, визначити підрядника, він зробить ремонт за бюджетні кошти. Оплатити йому ці роботи.

А коли з’явиться той інвестор – підпише угоду чи щось інше, щоб він повернув ці кошти до міського бюджету. І перехід буде сучасний, відремонтований та – головне – безпечний, і інвестор відшкодує кошти бюджету, і місто нічого не втратить».

Як у Чернігові створюють ОСББ

«Процес ОСББ триває по всій країні, але в Чернігові він, на жаль, не рухається так, як рухається в інших містах. Тому що є проблеми – в когось освіта не відповідає, в кого досвіду ще немає, в когось щось інше.

Зараз іде тренувальний період, але експеримент проводиться на людях, тому це не дуже гарно. Але ми про це теж розповідали, як політична сила «Наш Край». Ми казали, що в нас команда фахівців, команда людей, які чогось досягли у своєму житті, вони багато чого бачили, багато чого зробили, вони керівники підприємств, керівники шкіл. Люди (влада) обрали гроші… Які питання? Над людьми проводиться експеримент.

Але в будь-якому випадку позитивні зрушення будуть, тому що на рівні держави вже другий рік запроваджена зовсім інша модель. Триває децентралізація. Це дуже гарно. Під децентралізацією відбувається зміцнення місцевого самоврядування. Фінанси – це кров. Що більше фінансів у місцевого самоврядування, то більше фінансів у міста Чернігова. Тому в будь-якому разі воно буде змінюватись».

Ще статті по темі

Back to top button