Політика (відео)

Із «демократів» – у дикуни: вакханалія на сесії та голосування за правилами Середньовіччя (Відео)

У Чернігові відбулося одне з найганебніших засідань сесії міської ради. Так звана коаліція на чолі з міським головою Владиславом Атрошенком показала своє справжнє – антидемократичне обличчя з яскраво вираженою корупційною мімікою.

Депутати з «Блоку Петра Порошенка», «Радикальної партії», «Батьківщини» і, зверніть увагу, «Опозиційного блоку» продемонстрували, чиї інтереси відстоюють насправді.

Зграя депутатів накинулася на фракцію партії «Наш край». І все через те, що її депутати не захотіли грати за абсурдними цинічними правилами – підло дерибанити гроші громади, маскуючись під виконання благих справ.

«Я як міський голова не можу просто закрити очі чи вуха на замовлення десятків тисяч чернігівців, які ходять пішки по абсолютно розбитій вщент дорозі», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Ідеться про скандальну «золоту» дорогу на Кордівці. Міський голова, прикриваючись забаганкою «уявних» тисяч чернігівців, надумав будувати 12-метрову магістраль до пляжу. На це з казни витратять 17 мільйонів і випиляють солідну кількість дерев.

«Дерева 88 штук, а є зазначене вирубання деревно-чагарникової рослинності на площі 0.12 га, це вид діяльності, що становить екологічну небезпеку», — Олександр Гашпар, чернігівський громадський активіст.

Та й це не всі сюрпризи. Найбільше запитань до вартості «золотої» дороги.

«Кілометрова дорога коштує 16,9 мільйона гривень. Один метр обійдеться в 169 тисяч гривень», — Віктор Бистров, секретар Чернігівської міської ради.

Та коли йдеться про мільйони – логічні аргументи безсилі.

«Абсолютно виважене рішення, щоб виграв від цього весь Чернігів. Я особисто дуже зацікавлений і все, що треба, публічно кажу», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Альтернативна пропозиція була від трьох фракцій – зробити капітальний ремонт, зробити пішохідну доріжку. Розумієте, 900 метрів дороги і майже 17 мільйонів гривень – це зовсім нелогічно», — Олександр Соколов, депутат Чернігівської міськради («Наш край»).

Альтернативну і в рази економнішу для міського бюджету пропозицію «демократи» проігнорували. Але й це був не останній сюрприз від них. Було внесене питання про зміни до бюджету, яким мерська команда забажала розпорядитися мільйонами громади на власний розсуд. Причому серед аргументів – сухі кошториси без проектів і роз’яснень.

І тут фракція «Нашого краю» почала псувати нерви «проатрошенківцям» забажавши докладного звіту про кожну копійку. Але звітувати і зважати на чиюсь думку – не в стилі мера, тому маємо, що маємо – більшість проголосувала за злочинні рішення – виділили мільйони на «золоту» дорогу на Кордівці та мільйони для дерибану через сумнівних «освоювачів».

Зціпивши зуби, «мерська команда» за вказівкою шефа вирішила помститися «неугодним» і внесла пропозицію – зняти з посади секретаря міськради Віктора Бистрова, який, як відомо, є членом партії «Наш край».

«По-людськи, це має вигляд якоїсь політичної розправи. Це ціна отих 22 голосів. Мені це здається дивним. Тепер секретар, хоч би від якої фракції він був, чітко повинен розуміти: якщо його фракція не буде голосувати, то може статися така історія і з ним», — Вадим Соколюк, депутат Чернігівської міської ради.

Попри шок присутніх, критику і публічні заяви деяких депутатів про те, що відбувається ганебна політична помста, питання все ж проштовхнули.

Більше того, Владислав Атрошенко прямим текстом заявив, що така ситуація – не випадковість, мовляв, він попереджав: якщо підете проти «імперських амбіцій», то отримаєте ляпас.

«Безумовно, і моя позиція є в цьому. Тривалий час я не відчував підтримки в секретарі, в діях секретаря», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Шановний Ігоре Леонідовичу, ми ж цю ситуацію проговорювали півтора тижні тому. Ви ж не будете заперечувати, що ця розмова була щодо співпраці. Це не є несподіване рішення. Ви обрали свій шлях.

Усім все зрозуміло? Не захотіли танцювати під мерську дудку – до побачення! Забув лишень додати пафосну фразу – щось на кшталт «І так буде з кожним»!

Хоч як би парадоксально це звучало, але навіть процедуру голосування без «косяків» провести не змогли. Мерська команда вже настільки увійшла в кураж незаконності, що бюлетені видавали з грубими порушеннями регламенту.

«Є картка для голосування, що підтверджує мій голос. Посвідчення депутата. Воно є, звісно, але в мене немає зараз із собою», — Лариса Кадіна, депутат Чернігівської міськради

«У регламенті написано, що бюлетені видають за депутатськими посвідченнями. Регламент був прийнятий нами», — Тимошенко Олександр, депутат Чернігівської міської ради.

Спостерігаючи цю анархію, коли бюлетені видають мало не за комунальними платіжками, я також вирішив стати до черги.

Але мій паспорт, на відміну від депутатських, чомусь забракували.

До речі, Владислав Атрошенко ще до голосування почав святкувати «перемогу».

«Зараз у Чернігівській міській раді відбувається голосування за зняття з посади секретаря мерії. Була утворена спеціальна лічильна комісія, і всі ми бачили, що бюлетені видавали з грубими порушеннями – не за депутатськими посвідченнями, як це вказано в регламенті, а за посвідченнями водіями, за паспортами. Ми нарахували 8 таких депутатів», — Павло Солодовник, журналіст.

Отже, за звільнення Віктора Бистрова з посади секретаря мерії з грубими порушеннями регламенту проголосували 23 депутати.

А тепер найцікавіше. У цій ситуації маємо кілька важливих нюансів. По-перше, мерська команда викинула за борт професіонала, який щиро працював на благо громади і нерідко виступав авторитетним суддею у багатьох спірних моментах. По-друге, бачимо, що зграя так званих прозорих демократів готова горлянку перегризти усім, хто думає інакше і стає на заваді безпроблемного розкрадання мільйонів. І по-третє – як бачимо, у міській раді сформувалася так звана проатрошенківська більшість – само собою це «Блок Петра Порошенка», «Батьківщина», «радикали» і – увага – «Опозиційний блок».

А тепер запитання. Невже Владислав Атрошенко і його команда забули про підписаний ними меморандум – не вступати в коаліцію з «Опозиційним блоком»?!

Після ганебної і водночас дитячої розправи мер і його поплічники отримали ляпаса від однопартійця Віктора Бистрова – заступника мера Олександра Атрощенка. Він написав заяву на звільнення, аргументуючи це небажанням працювати в команді «псевдореформаторів».

Але важливо наступне – мер Владислав Атрошенко сесію не завершив. Він оголосив перерву, а відтак, можна припустити, що друга частина 20-ї сесії також буде із сюрпризами.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button