Політика (відео)

«Кулька» відкритості луснула: Атрошенко вигнав із міської ради журналістів (Відео)

Уже стало нездоровою тенденцією, що ранкові наради в Чернігівській міській раді відбуваються емоційно, на підвищених тонах, із принизливими заявами та залякуваннями. Щоправда, на горіхи перепадає не всім. Цього разу звітував начальник управління патрульної поліції Чернігова Олександр Леонов, тому перша частина наради пройшла спокійно – без нагнітання ситуації.

 «За цей період патрульною поліцією було опрацьовано 120 000 звернень, які надійшли на гарячу лінію «102». Найпоширенішим порушенням є крадіжка. На другому місці – зберігання наркотиків. Потім пошкодження майна, зберігання зброї», — розповів начальник управління патрульної поліції Чернігова Олександр Леонов.

 Друга частина наради була веселішою. Олександр Леонов заявив, що виявлені патрульними факти непрацюючих світлофорів і відсутності дорожніх знаків так і залишаються «виявленими фактами».

 «Стосовно листа, відповідальний за дорожні знаки – хто?» — поцікавився чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

 «Вони знаходяться на балансі ЖКГ, адже вони приймаюча сторона. Я лише обслуговую», — зазначив керівник комунального шляхо-будівельного підприємства В’ячеслав Николенко.

 «Сядь, будь ласка, начальник. Розберися спочатку із своїм господарством, а потім говори вголос. Частина дійсно знаходиться на балансі і в нас, і в КШБП», — начальник управління ЖКГ Ярослав Куц.

 «Знаків у мене на балансі немає. Ось у мене є довідка – 1 лише світлофорний об’єкт», — відповів керівник комунального шляхо-будівельного підприємства В’ячеслав Николенко.

 «Розберіться до кінця дня. Знайдіть, у кого на балансі», — сказав чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

 Потім міський голова у притаманній для нього принизливій манері вилаяв кількох підопічних, натякнувши, що стільці під ними вже хитаються. І насамкінець Владислав Атрошенко, який чомусь позиціонує себе як відкритий і прозорий управлінець, скликав чергову – щоправда, вже таємну нараду – і прогнав із зали засідань журналістів.

 «Є відкриті наради, є закриті. Це треба сприймати нормально. Покиньте зал», —  наголосив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

 Начальник управління ЖКГ міської ради Ярослав Куц одразу заступився за свого шефа і порадив чернігівським журналістам не шукати сенсацій на таких таємних збіговиськах, а краще знімати його походи до туалету.

 «Якщо я піду в туалет, ви будете мене знімати в туалеті», — сказав начальник управління ЖКГ Ярослав Куц.

 Утім, регіональний представник Інституту масової інформації Павло Пущенко не вбачає у цьому випадку порушення прав журналістів, мовляв, прямих вимог до публічності та відкритості робочих нарад у органах місцевого самоврядування немає.

Але тут важливо наступне – якщо влада хоче щось приховати від журналістів, значить вона щось приховує і від громади.

 Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button