Політика (відео)

Срібнянська ОТГ загрузла в скандалах і колізіях (Відео)

Депутати новоствореної Срібнянської об’єднаної громади більшістю голосів незаконно позбавили повноважень обраного виборцями голову громади Олега Куделю, звинувативши його в корупції. Сьогодні б’ють на сполох, адже робота громади вже два тижні фактично паралізована.

«Тринадцять тисяч населення і район паралізований. Ми не можемо фінансові дії провести і навіть не можемо жодної довідки виписати людині», — відзначає голова села Гурбинці Олександр Коваленко.

«Район узагалі паралізований. До кого йти?»

«Звернемось, щоб Куделя розблокував роботу району», — наголошує депутат Чернігівської обласної ради Володимир Якименко.

«Хай віддасть документи і нехай віддасть печатку», продовжує депутат Чернігівської обласної ради Володимир Якименко.

Олег Куделя категорично не згоден із організаторами «заколоту» та відстоює свої права в суді. Відтак, віддавати печатку секретарю не збирається, адже вважає секретаря нелегітимним.

«У мене повага до вас як до жінки, але ви самозванець. Ну яке ви відношення маєте до секретаря?» запитує депутат Чернігівської обласної ради Сергій Пащенко.

Проблема з печаткою була не єдина.

«Це ви вдвох довели район до цієї ситуації. Тому що вам було важко прийняти, що Куделя виграв і що це він буде керувати», зазначає депутат Срібнянської ОТГ Павло Кириченко.

«Ми наступили на горло більше ніж 3 тисячам людей, які проголосували за Куделю. І на арапа почали брати депутати, які створили цю правову колізію, цей правовий хаос», говорить голова села Сокиринці Анатолій Маслуха.

«Почалося все з того, що я не розумію, яким чином був допущений Куделя до виборів», розповідає депутат Срібнянської ОТГ Олександр Стародубцев.

Сам Олег Куделя на нараду не прийшов, пославшись на справи. А обласному депутату Сергію Пащенку, який був головним опонентом коаліції, були явно не раді. І щоб його спекатись, срібнянські владці придумали доволі оригінальний спосіб.

«Щоб брали участь у нараді тільки срібнянці. Решта залишають залу. Всі учасники наради», — наголошує голова Срібнянської РДА Ніна Бондаренко.

Підсумок роботи круглого столу нульовий. Адже, крім взаємних образ, конструктиву не було. Сформована влада Срібнянщини вимагала печатку, опозиція ж – або дочекатись результатів суду по Куделі, або ж повернути йому повноваження голови. Порозуміння поки що не знайшли, тому чекаємо продовження срібнянської трагікомедії. Очевидно, що настав час втрутитися в ситуацію і керівникам області, які чомусь досі ігнорують апокаліпсис у Срібному.

Журналіст Олег Дешура

Оператор В’ячеслав Скрипник

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Хочемо відмітити, що жодин коментар на підтримку Олега Куделі в районній газеті «Срібнянщина» не був опублікованим. За це відповідає особисто редактор газети, який не враховує думку односельців. Таким журналістам не слід працювати в газеті. Якщо ви підтримуєте лише свого «хазяїна» Дмитренка, то йдіть до нього особистим літописцем. Почуйте голос населення Срібнянщини. Досить продаватися, як на вас люди будуть дивитись, що мешкають в селищі. СОРОМ ВАМ!!!

Back to top button