Політика (відео)

Мовчазне голосування: депутати погодили виділення 93 мільйонів із бюджету на КП «Теплокомуненерго» (Відео)

30 листопада на сесії Чернігівської міської ради депутати проголосували за програму забезпечення діяльності КП «Теплокомуненерго» на 2022-2023 роки. Вона передбачає виділення коштів у розмірі понад 93 мільйони гривень. Утім, голосування депутати провели без обговорення та доповідей.

«За – 26, рішення прийнято за основу і в цілому», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

По більш докладну інформацію ми звернулися до депутата Чернігівської міської ради Олени Стрілець, адже це питання викликає неабиякий суспільний інтерес у мешканців міста.

«У комісіях, по суті, теж жвавої дискусії не виникало. Все, що ми знаємо, – це те, що підприємство новостворене, що йому вже теоретично передали майновий комплекс ТЕЦ, хоча до кінця опалювального сезону ще триває процес. Також після закінчення опалювального сезону до новоствореного КП перейде і АТ «Облтеплокомуненерго», про це на комісії додатково заявив ще Олексій Щербина, який є генеральним директором «ОТКЕ». Він повідомив, що саме він займається цим процесом і після повернення «ОТКЕ» місту очолить це комунальне підприємство», — депутат Чернігівської міської ради Олена Стрілець.

На думку Олени Стрілець, саме непрозорість розподілу коштів і викликає багато запитань.

«Що особисто я побачила у проєкті цього рішення – понад 90 мільйонів коштів платників податків підуть на те, щоб теоретично забезпечити беззбиткову діяльність комунального підприємства. На мій погляд, це безгосподарність, коли до тебе приходять і кажуть: дай нам кошти, а ми спробуємо працювати беззбитково. Завдання КП «Теплокомуненерго» забезпечити наявність тепла і теплої води в оселях нашого міста. Тобто питання беззбитковості – це вже до адміністративного управління, а не питання виділених із бюджету коштів. І велике питання, що на зарплати виділяють 2,5 мільйона гривень, але не зазначено жодної інформації, чиї це будуть зарплати. Чи це зарплати працівників ТЕЦ і КП, чи це лише зарплати керівництва КП», — депутат Чернігівської міської ради Олена Стрілець.

Тож на наступній сесії вона планує ініціювати створення наглядової ради при комунальному підприємстві.

«Закон зараз дозволяє створювати наглядові ради при комунальних підприємствах. Це якраз дозволило б знизити той градус незадоволення місцевих жителів ситуацією, що склалася. І дозволило б контролювати та звітувати про діяльність такого комунального підприємства», — депутат Чернігівської міської ради Олена Стрілець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадрові рішення: кого звільняли та призначали на сесії Чернігівської облради

Нагадаємо, рішення про створення нового комунального підприємства «Теплокомуненерго» депутати ухвалили 30 червня 2022 року.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button