Політика (відео)

Нардеп Світлана Заліщук у Ніжині розповіла, чому важливо голосувати за Гриценка (Відео)

*Імідж

Провокативна назва про «сувенірну» крадіжку українським політиком синіх шапок на міжнародному форумі в Давосі ознаменувала лекцію-діалог народної депутатки Світлани Заліщук зі студентами Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

«Сьогодні лекція, я вирішила її назвати «Сині шапки і місце України у світі»», — Світлана Заліщук, народний депутат України, радник Анатолія Гриценка з міжнародних питань.

Теми лекції актуальні для молоді. Про розвиток світу, інформаційних технологій і роль України в цих процесах. Саме ж студентство може бути локомотивом для змін у країні.

«Студенти відіграють сьогодні величезну роль у державі. Я вірую, що від них залежатиме, який вигляд матиме наше з вами майбутнє. Від вашого вибору. Від свідомого навчання, вибору професії. Від вашої активної участі у вашому власному житті. І я бачу, якщо ти не цікавишся політикою, то врешті-решт політика починає цікавитись тобою. Бо все, що нас оточує, – це політика», — Світлана Заліщук, народний депутат України, радник Анатолія Гриценка з міжнародних питань.

Наразі громадяни отримали порівняно фантастичні можливості впливати на владу, можливість бути почутими. І втрачаючи їх через власну байдужість, ми втрачаємо і країну.

«Ми з вами продукуємо новини, зворотній зв’язок. І будь-хто з вас, маючи доступ до інтернету, може стати ньюсмейкером. Це те, чого не було раніше. Це та нова якість впливу суспільства на владу», — Світлана Заліщук, народний депутат України, радник Анатолія Гриценка з міжнародних питань.

«Зрештою ми повинні розуміти, що все залежить не тільки від них, від політиків. І кожен на своєму місці робить якийсь внесок у розвиток країни», — Світлана Заліщук, народний депутат України, радник Анатолія Гриценка з міжнародних питань.

Світлана Заліщук зазначила: в той час, коли наші громадяни змушені виживати, у світі продукують нові тенденції. Одна з них – працювати менше, але ефективніше.

«Коли людина працює менше – сім-шість годин на день, має більше вільного часу на саморозвиток, то її ефективність суттєво збільшується. Вона знає, що має шість годин, що вона повинна все зробити, а потім є вільною», — Світлана Заліщук, народний депутат України, радник Анатолія Гриценка з міжнародних питань.

Світлана Заліщук на президентських виборах підтримує Анатолія Гриценка, оскільки працює в комітеті із закордонних справ, курує в штабі напрям міжнародної політики. Вона вірить, що саме Гриценко може подолати головні проблеми нашої держави.

«Коли українців запитуєш, які головні проблеми в країні, то вони називають безпеку і корупцію. Я підтримала Анатолія Гриценка, тому що вважаю: він може вирішити ці дві проблеми – зупинити війну та побороти корупцію», — Світлана Заліщук, народний депутат України, радник Анатолія Гриценка з міжнародних питань.

Корупція, на думку народної обраниці, є визначальним фактором, що зупиняє розвиток країни в усіх аспектах. По-перше, це стопор економіки.

«У нас дуже малий потенціал зі створення робочих місць. І нам потрібні прямі іноземні інвестиції. Я вам скажу, чому не йдуть інвестиції. Я знаю, бо зустрічаюсь із послами. Вони розказують, як віджимають в Україні їхній бізнес. Ну, навіщо їм вкладати гроші в країну?» — Світлана Заліщук, народний депутат України, радник Анатолія Гриценка з міжнародних питань.

По друге, це підґрунтя для війни в країні.

«Я вважаю, що фактор корупції є визначальним у виграші війни. Про що не говорять сьогодні в Україні», — Світлана Заліщук, народний депутат України, радник Анатолія Гриценка з міжнародних питань.

Адже повернути втрачені території можливо, лише ставши більш успішною країною, ніж країна-агресор. Але домовленість із Росією про мир на її умовах прирікає країну на знищення. Тоді можемо забути про європейську інтеграцію.

«Це буде така гнійна рана постійна. Тому мир на російських умовах неможливий», — Світлана Заліщук, народний депутат України, радник Анатолія Гриценка з міжнародних питань.

На думку пані Заліщук, за умови ефективної влади приєднання Криму та Донбасу може відбутися так само, як це було з падінням берлінського муру та приєднанням східної радянської Німеччини до західної.

Студенти після лекції ставили запитання, були активними. Також команда Анатолія Гриценка має прихильників і серед викладацького колективу.

«Якщо ми говоримо про політичну силу Анатолія Гриценка, то після того, як я повернувся з війни на Донбасі, відчував до нього велику симпатію. І те, що говорила сьогодні лекторка, що треба подолати корупцію, щоб вирішити зовнішні проблеми, це мені імпонує в програмі Анатолія Гриценка», — Євген Луняк, професор Ніжинського державного університету імені М. Гоголя.

«Цікаво познайомитись із молодою людиною, яка прагне змін», — Анастасія, студентка.

«Дійсно було цікаво почути таку відверту інформацію», — Надія, студентка.

«Було досить цікаво як для студента», — Максим, студент.

Під час лекції народна обраниця відповідаючи на питання молоді, акцентувала на реальності і необхідності об’єднання ряду так званих демократичних кандидатів в Президенти – у підтримці єдиного кандидата. Після лекції ж, на завершення вояжу до Ніжина, Світлана Заліщук зустрілася з громадою міста.

Ще статті по темі

Back to top button