Політика (відео)

Народ повірив в армію: жителі Гончарівського оцінили реформу Збройних сил України (Відео)

Цими вихідними майор Збройних сил і Герой України Олександр Порхун відвідав військове містечко Гончарівське, що на Чернігівщині. Тут він поспілкувався з місцевими жителями. Разом згадали про те, як доводилося воювати з російським агресором п’ять років тому – без зброї й амуніції. Тоді бракувало навіть людей.

«З приходом Порошенка у 2014 році я побачив, що у нас з’явився Верховний головнокомандувач. Він зробив перше і найосновніше – вніс зміни до Конституції України про застосування ЗСУ під час антитерористичної операції. І друге – він чітко видав нам указ на застосування зброї. Нам почали постачати засоби захисту, бронежилети, каски, багато того, чого ми навіть не бачили. Почали постачати якусь військову техніку», — майор Збройних сил України та Герой України, командир 13-го окремого аеромобільного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади Олександр Порхун.

Олександр Порхун наголосив на тому, що ще одним досягненням Президента України є те, що у 2014 році він довів усьому світу, що Росія – це агресор. За його словами, ще однією перемогою на політичній арені стало підписання Мінських угод. Це дало змогу українській армії виграти час для того, аби наростити м’язи.

«Ми змогли сформувати нові Збройні сили, зараз вони до 250 тисяч, і плюс ще 500 – це ті службовці, які перебувають в оперативному резерві. Які, якщо щось станеться, стануть до лав ЗСУ», — майор Збройних сил України та Герой України, командир 13-го окремого аеромобільного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади Олександр Порхун.

Завдяки налагодженій співпраці з НАТО Україна зараз отримує новітнє озброєння від США, Туреччини та Канади.

«Америка нам постачає Джевеліни – це протитанкові керовані ракети, які можуть працювати як по наземних цілях, так і по повітряних. Турки нам постачають безпілотні ударні літальні апарати, які були кілька днів тому передані в війська. І найголовніше – що у нас визначений шлях, яким ми крокуємо до НАТО», — майор Збройних сил України та Герой України, командир 13-го окремого аеромобільного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади Олександр Порхун.

Жителі військового містечка наголошують на тому, що за ці п’ять років українська армія насправді вийшла на новий рівень і відродила свою міць.

Наш президент – єдиний з усіх президентів, якого чують. Він розмовляє всіма мовами – російською, українською, англійською. Його чують, він говорить правду. Він підняв армію. Армія почала вірити, а народ почав вірити в армію і в Президента.

— Правильно робить те, що він її створив із нуля, підняв із колін і поставив на ноги. Що змінилось – це ставлення навіть у нас, у селищі, до армії і до всього цього, що відбувається. Це були зовсім різні погляди, а тепер усе змінилося.

Також Олександр Порхун розповів про те, що завдяки ініціативі Президента зараз проводиться реформа Збройних сил, відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу. Щоб зробити життя військових комфортнішим, будують нові гуртожитки, змінюють стандарти харчування, покращується матеріальне забезпечення.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

*Імідж

Ще статті по темі

Back to top button