Політика (відео)

Нове приймальне відділення та сучасне обладнання: Бахмацька ЦРЛ стане опорним медичним закладом (Відео)

Із 1 квітня Бахмацька центральна районна лікарня стане одним із 9 опорних медичних закладів області. Тут лікуватимуться жителі Бахмацького, Борзнянського, Коропського і Талалаївського районів.

«На роботу прийнято було 5 лікарів, чотирьох лікарів ми взагалі з інтернатури забрали. Для цього в нашому районі є програма із забезпечення житлом молодих спеціалістів. Люди наразі задоволені», — Сергій Чалий, головний лікар Бахмацької ЦРЛ.

Із державного бюджету вже виділено 7 мільйонів гривень для капітального ремонту приймального відділення Бахмацької лікарні. Їх планують освоїти до кінця жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подарунки від народного депутата: Валерій Давиденко відвідав навчальні заклади Бахмаччини

«В опорних лікарнях повинні бути сучасні прийомні відділення з необхідним обладнанням для діагностування хворих, які потрапляють до лікарні. На державному рівні ця програма закріплена… Відповідно, це сучасне обладнання, КТ, вони всі повинні до кінця року стояти в лікарні», — Валерій Давиденко, народний депутат України.

«Роботи з освоєння цих державних коштів уже розпочато. Проєктанти приїздили, кошти на останній сесії райради виділені. Роботи з підготовки документів уже розпочато», — Тетяна Неділько, голова Бахмацької РДА.

Народний депутат України Валерій Давиденко постійно опікується Бахмацькою ЦРЛ.

«Він допоміг із реконструкцією пологово-гінекологічного відділення. За його підтримки свого часу було відремонтоване поліклінічне відділення й була придбана апаратура в пологово-гінекологічне відділення після ремонту», — Сергій Чалий, головний лікар Бахмацької ЦРЛ.

Валерій Давиденко завітав до медичного закладу, аби поспілкуватися з його працівниками. Найбільше запитань у лікарів виникало щодо нарахування заробітної плати.

«В межах колективного договору ви повинні самі визначати, яка в кого може бути заробітна плата. Я так розумію, Національна служба здоровя вам повинна надати, від яких показників може залежати заробітна плата лікарів», — Валерій Давиденко, народний депутат України.

Також обговорили досягнення Бахмацької районної лікарні та перспективи на майбутнє.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button