Політика (відео)

Обласна організація партії «Наш край» стала лідером самоврядування (Відео)

4 000 депутатів у місцевих радах і 110 голів: такою потужною командою політична партія «Наш край» завершила 2017 рік і разом із парламентськими партіями ввійшла до п’ятірки переможців за кількістю обраних депутатів. Однією з кращих обласних організацій стала наша, чернігівська.

Про це зазначив співголова партії Олександр Мазурчак під час обласного форуму «Нашого краю», який проходив у Чернігові. На запрошення організаторів участь у форумі взяли народні депутати України Валерій Давиденко та Сергій Шахов.

«Чому «Наш край» ще не вийшов за п’ятірку лідерів? Саме тому, що люди бачать: ми пропонуємо тільки тих кандидатів, які є справжніми професіоналами, які є господарниками, які намагаються зробити краще для своєї громади і за ними йдуть люди, вони їх підтримують. І коли ми дивимось по телевізору оті фейкові рейтинги, то скажу, що для мене оці показники – це справжні рейтинги», — співголова партії «Наш край» Олександр Мазурчак.

«Коли за два з половиною роки ми набрали практично 5 тисяч депутатів селищних рад, районних рад, обласних рад, на нас звернули увагу як на молоду політичну силу, і не просто на молоду силу, а на прогресивну силу наше завдання сьогодні – навести порядок у нашій державі, і, я переконаний, що ми це зможемо зробити», — народний депутат України Сергій Шахов.

За два роки децентралізації влади саме Чернігівська обласна організація «Нашого краю» досягла найкращих результатів – представники та прихильники партії очолили низку об’єднаних територіальних громад, 76 місцевих партійців стали депутатами рад різних рівнів. До речі, саме «Наш край» розпочав на Чернігівщині реформу з децентралізації влади, ініціатором в області якої став народний депутат України Валерій Давиденко.

«Завдяки підтримці Валерія Миколайовича, у нашій області була створена Виконавча дирекція регіонального відділення ВАССР, і ось майже три роки наша громадська організація створює об’єднані територіальні громади в кожному районі Чернігівщини, сьогодні завдяки нашим зусиллям, нашій активності ми посідаємо третє місце у висновку Мінрегіону і цю роботу ми будемо продовжувати й далі», — виконавчий директор регіонального відділення ВАССР, депутат обласної ради Ірина Грозенко.

Нині в області успішно функціонують 37 ОТГ. У кожній голови і депутати-нашокраївці стають ініціаторами важливих соціальних проектів, розповідає Ірина Грозенко. Приміром, у Кіптівській ОТГ, першій серед усіх, була проведена ревізія землі. Кіпті – єдині з ОТГ, що мають Центр надання адмінпослуг. У Носівській громаді, як розповідає її голова Володимир Ігнатченко, місцеві депутати за підтримки Валерія Давиденка теж залучають кошти для вирішення проблем громади.

«У 2017 році за ініціативи депутатів від «Нашого краю» і за підтримки нашого земляка, нардепа Давиденка, ми багато чого зробили. Відремонтували у громаді 6,5 км доріг. Завдячуючи вам, Валерію Миколайовичу, ми придбали автомобіль для первинного центру, виділили кошти і придбали лікарям житло», — голова Носівської ОТГ Володимир Ігнатченко.

«Найголовніше – от коли ми йдемо на вибори, ми обіцяємо людям, що ми будемо працювати в їхніх інтересах, не в інтересах провладних чиновників, не будемо міняти посади на якісь там особисті забаганки, а будемо працювати для людей, в інтересах людей, бо ми теж із вами люди. Ми точно так само ходимо тими вулицями і Чернігова, і Носівки, ми точно так само хочемо, щоб життя покращилося», — народний депутат України Валерій Давиденко.

Активну позицію депутати «Нашого окраю» займають і в Чернігівській міській раді. За словами члена ради обласної організації Віктора Бистрова, міська депутатська фракція, яка, до речі, найбільша в раді Чернігова, відстоює інтереси містян щодо справедливих комунальних послуг, реалізації програми «Доступні ліки», підтримки середніх і малих виробників, вчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

У 2017 році за сприяння чернігівських депутатів було закуплено медичної техніки на 10 мільйонів гривень.  Наступного року ця сума збільшилась до 14,5.

«Як приклад нашої роботи, тільки у дитячій поліклініці №2, де головний лікар – наш депутат Ганна Якубова, в 2017 році проведено капремонт великого басейну, приміщень денного стаціонару з утепленням стін, асфальтування прилеглої території на суму 4 млн грн. І кожен депутат чи кандидат у депутати – ми відстоюємо їхні інтереси, інтереси закладів, і – насамперед – інтереси чернігівців», — член ради Чернігівської обласної організації політичної партії «Наш край» Віктор Бистров.

У 2018 році обласна організація політичної партії «Наш край» продовжить реалізацію принципів та програми партії. У резолюції, яку прийняли на обласному форумі, «Наш край» заявляє, що відстоюватиме продовження ефективної децентралізації, а також вимагатиме ухвалення нового виборчого Кодексу, що дасть змогу потрапити до парламенту новим політичним силам і позбавить Україну кланового укладу в законодавчому органі.

Ще статті по темі

Back to top button