206 округПолітика (відео)

Очільник поліції Чернігівщини розписався в безпорадності Феміди у боротьбі зі скупкою голосів. Микитася може подолати тільки народний гнів

Понад півсотні скарг отримали правоохоронці від початку виборчої кампанії.

Мало не в кожній йдеться про порушення виборчого законодавства, серед яких: перешкоджання журналістській діяльності, діяльності офіційного спостерігача, підкуп виборців і два провадження за фактами пошкодження майна.

У підозрі про підкуп виборців відкрили навіть кримінальне провадження. Утім, це ні про що не говорить. Схеми, за словами головного поліціянта області, відомі з минулорічних виборів. Але як тоді по 205-му, так і тепер по 206-му, порушення знову «замнуть». Закон дозволяє.

— Минулого року всі так звані схеми матеріальної допомоги громадянам нашого міста були визнані законними, роздача продуктів харчування в тому варіанті теж не була визнана судом як правопорушення. Якщо суд не бачить правопорушення, то поліція його більше не виявить. Більше ніж суд, — говорить Едуард Альохін, т.в.о. начальника ГУНП у Чернігівській області.

Законність підкупу проводиться через надійно-випробувану схему з благодійними фондами. У Чернігові це «Поліський оберіг». Його, як слухняну коханку, передають з одних «дбайливих» рук до інших. Цього разу він дістався кандидату-самовисуванцю Максиму Микитасю.

Поки Феміда не розплющила очі, штаби кандидатів закидатимуть людей колорадською отрутою, грішми та продпайками. Адже безкарність породжує беззаконня – жодного фігуранта гучних підкупів по 205-му округу не затримали і не покарали. Пан Альохін запевняє: цьогоріч поліція прозріє і не допустить явного підкупу.

— Проблема в тому, що закон не дозволяє в повній мірі поліцейським адекватно на сто відсотків реагувати на подібні ситуації. А для цього треба просто внести зміни до Кримінального кодексу, усього три речення, просто заборонити видавати будь-яку матеріальну допомогу, крім соцвиплат, — підкреслив Альохін.

Уже поліцейські помітили аж три випадки «чорнухи». За це склали три адміністративні протоколи щодо порушень правил благоустрою міста. А доля решти заяв невідома. Чи то їх списали, чи їх донині розглядають працівники поліції.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Видимо правительству выгодно иметь такую дырку в законе, ибо больше всего подкупа осуществляет микитась , а он ( чтоб он там не говорил ) провладный кандидат, которому от чернигшова нужна только земля для очередных скандальных застроек

Back to top button