Політика (відео)

На 210-му округу спостерігаються фальсифікації для зриву підрахунку голосів, — КВУ

КВУ відзначає три критичні точки, де є проблеми під час підрахунку голосів – це виборчі округи №69 з центром у Мукачевому, №210 у Прилуках і №195 у Смілі.

Про це в ефірі програми «Коментарі» на телеканалі ZIK заявив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

Він зауважив, що дуже обережно ставиться до того, які порушення можуть вплинути на результати голосування.

https://www.youtube.com/watch?v=fQvQ1FVjv6A

«Зараз ми бачимо низку проблем під час підрахунку голосів. Ми відзначаємо три критичні точки – це виборчий округ №69 з центром у Мукачевому, №210 у Прилуках і №195 у Смілі. Там ж низка порушень і низка проблем пов’язаних із роботою ОВК і існує ймовірність, що через неправомірні дії можуть бути фальсифіковані результати виборів», – розповів Олексій Кошель.

За його словами, спостерігачі повідомили, що вчора на виборчому окрузі №210 голова ОВК вийшла з приміщення разом з двома охоронцями і існує ймовірність того, що була винесена частина бюлетенів.

«За даними місцевих ЗМІ, які оприлюднили відео і фото, винесені бюлетені. Тобто розігрується сценарій зриву виборів у Прилуках і це надзвичайно тривожний сигнал», – додав Олексій Кошель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війни 210-го округу та «кишенькова» ОВК: виборці вимагають справедливого підрахунку голосів

Як відзначив голова КВУ, також дивує ситуація, яка склалася на окрузі з центром у Мукачевому, де є свідоме затягування. Представник кандидата Віктора Балоги подав скаргу про повторний перерахунок голосів і ОВК її задовільнило.

«Тепер ми маємо велике невідоме, бо це величезний масив бюлетенів і питання в тому, як фізично ОВК зможе їх перерахувати. Ми бачимо серйозні дії по зриву результатів виборів. Більше того, може статись прикра несподіванка, коли може бути різниця не лише у голосах за мажоритарних кандидатів, а при голосуванні за списки партій. Тривожно, що по деяких населених пунктах є аномально високі результати однієї з партій», – зауважив Олексій Кошель.

Також він додав, що звинувачення про порушення на виборах базуються на дрібних технічних проблемах, які не могли мати наслідків на результати волевиявлення.

«Тобто це штучна проблема, яка зараз використовується. Ми бачимо схожу проблему на 199-му округу, де перемогу отримав Сергій Рудик. Тут схожа ситуація з 69-м округом, де достатньо велика різниця в 100 голосів, але опоненти закидають скаргами ОВК, переводять у судову площину, затягують процес. Але ризики є достатньо серйозними, адже я не виключаю, що може бути пошкоджена документація і тому правоохоронцям треба брати ОВК під посилений контроль», – констатував Олексій Кошель.

Джерело: zik.ua

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button