Політика (відео)

Парламентський «спам», депутати-прогульники і перевибори: аналітика від КВУ (Відео)

Робота народних депутатів – це не лише майстерний популізм, а й активна законотворча діяльність та голосування за важливі закони. Утім, не всі обранці добросовісно ставляться до своєї місії в парламенті. Чимало депутатів узагалі не ходять на роботу.

Про підсумки 6-ї сесії Верховної Ради, депутатів-прогульників і можливі перевибори говорили на прес-конференції в Чернігові.

«Парламент цього скликання побив антирекорд за кількістю зареєстрованих законопроектів. Зареєстровано 10 000. Це антирекорд не лише України, а й якщо порівняти з парламентами сусідніх європейських держав», — генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель.

Більше того, чимало з цих законопроектів є своєрідним законодавчим «спамом», який ніколи не втілять у реальність.

«Близько 33 % законопроектів є нереальними для прийняття. У бюджеті немає коштів для реалізації цих законопроектів», — генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель.

Реєструють такі проекти законів із метою медійного популізму або ж для того, щоб похоронити за допомогою цього «спаму» дійсно важливі закони, які деяким обранцям не на руку. Щодо депутатів, то є й такі, які не надто полюбляють ходити на роботу. Лідери в списку саботажників голосування – Євген Бакулін, Вадим Рабінович і Євген Мураєв.

Також Олексій Кошель висловив свою думку стосовно можливих парламентських перевиборів.

 «Виборча реформа зайшла в глухий кут. Її невигідно проводити ні фракціям коаліції, ні опозиції. (02-57) У рамках конституційної реформи це нереально. У рамках виборчої реформи навряд чи. Проведення дострокових виборів – шанси мінімальні», — генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель.

Щодо Чернігівщини, то народних депутатів розділили на два табори – мажоритарники та списочники.

«Депутати, які в списках, про область взагалі забули. У них є свої інтереси, своє хобі. Депутати, які прийшли до влади, закріпляють владу», — політичний оглядач Юрій Паперний.

Про діяльність депутатів-мажоритарників Чернігівщини дивіться в наступних сюжетах на ЧЕline.

Журналіст: Павло Солодовник

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button