Політика (відео)

«Самопоміч» у Чернігові: Вікторія Войціцька – про енергетичні диверсії та боротьбу за зміни (Відео)

*Імідж

Про причини сміттєвого колапсу у Львові та боротьбу проти диверсій від енергетичних компаній сьогодні під час візиту до Чернігова розповідала народна депутатка від «Самопомочі» та секретар комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Вікторія Войціцька. Головний лейтмотив зустрічі – країну можна міняти, міняти в діалозі з громадою, і є конкретні приклади цього, зокрема й у Львові.

«Перебуваючи практично завжди в опозиції до чинної влади, люди можуть створити, середовище, де можуть почуватися вільно, працювати, розвивати бізнес. Я пам’ятаю Львів на початку 90-х – бруд, відсутність води, а сьогодні це місто №1 за відвідуваністю туристів», — Вікторія Войціцька, народний депутат України («Самопоміч»), секретар комітету ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу.

У Чернігові народна обраниця проводить дві зустрічі – з підприємцями та керівниками ОСББ. Перша – це фаховий діалог із виробничниками стосовно енергетичної реформи, її досягнень, незавершеності та необхідності будувати енергетичну сферу для людей, а не навпаки.

«Ми – виробничники, нам потрібен безперебійний електричний струм, тому тема дуже актуальна, дуже важлива», — Сергій Сколобивець, керівник компанії «Верес».

«Від нас велика вдячність за можливість прямого діалогу з підприємцями», — Костянтин Іванов, президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати.

Головне і наразі часткове досягнення – це поступова демонополізація ринку. На сьогодні «Самопоміч», перебуваючи в опозиції, намагається боротись з ініціативами енергетичних ділків. Серед останнього – вдалося не допустити зростання ціни за електроенергію для ОСББ, яке готували «під ялинку».

«Ми стоїмо на боці інтересів людей і боремось проти олігархату, монополій, що викручують людям руки», — Вікторія Войціцька, народний депутат України («Самопоміч»), секретар комітету ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу.

Окремо не змогли оминути й тему сміттєвого колапсу, наслідки якого зачепили і Чернігівщину, винних у якому називали львів’ян.

«Історія зі сміттям – це була спланована атака на місто. Успішне місто. Питання було використано для того, щоб загасити максимально конкурента», — Вікторія Войціцька, народний депутат України («Самопоміч»), секретар комітету ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу.

За словами депутатки, в уряді навіть блокували рух коштів, що вже давно були виділені та призначені для будівництва сміттєпереробного заводу у Львові. На сьогодні ж досягнуто компромісу, і протягом одного-двох років туристична Мекка України має отримати новий завод із переробки побутових відходів.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button