Політика (відео)

Передвиборчі пристрасті в Ічнянській ОТГ досягли точки кипіння (Відео)

Скандальна ситуація навколо створення нових округів в Ічнянській громаді розбурхала всю місцеву політичну тусовку. Партії навіть скликали віче, аби обговорити наболіле питання. Адже все пахне зривом виборів, бо до дня голосування залишилося менше трьох тижнів. Вже відбулося кілька судів щодо дій міської виборчої комісії, яка утворила непропорційні округи. Парадокс: в одних кількість виборців близько 2 тисяч, а в інших — трохи більше 100. Суди таке рішення визнали незаконним і зобов’язали комісію утворити округи згідно із законом. Та виконувати постанову в Ічні не поспішають. Більш того, члени комісії пішли ще далі і зареєстрували кандидатів у де-юре не існуючих округах. На віче лунали різні думки. Та люди переконані, що не можна допустити зриву виборів.

На віче звинуватили, зокрема, голову районної ради Григорія Герасименка у втручанні в роботу виборчої комісії. Саме за його схемою і було поділено округи, що викликало скандал і судову тяганину. В Ічні вважають, що це було зроблено під своїх кандидатів. Навіть лунали заклики зібрати позачергову сесію райради і висловити недовіру голові. Підтримати невдоволених ічнянців неочікувано приїхала і віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд. Вона була вражена тим, що люди не споглядають мовчки за неподобством,а активно відстоюють свою позицію.

Ситуація з розподілом округів в Ічні вже наробила галасу і привернула увагу українських спостерігачів. Вони ретельно слідкують за перебігом подій. Вважають, що низька кваліфікація членів виборчкомів впливає на якість перебігу виборів.

Атмосфера в Ічні настільки напружена, що на засідання виборчої комісії постійно викликають медиків. Загроза зриву виборів досі зберігається. Аби цього не сталося, виборчій комісії треба виконати постанови судів. Часу обмаль. А подальший розвиток подій в Ічні непередбачуваний.

Ще статті по темі

Back to top button