Політика (відео)

Податковий комфорт для айтішників та європейський курс: економічні реалії майбутнього (Відео)

*Імідж

Після кремлівської анексії Криму, окупації Донбасу російськими військами та втечі Януковича з казною в державній скарбничці залишилися копійки. Україні пророкували крах і швидке захоплення. Але завдяки вдалій стратегії президентської команди Петра Порошенка вдалося врятувати не лише державу, а й економіку. На цьому наголосила народний депутат України Ніна Южаніна під час своєї прес-конференції в Чернігові.

«Умови, в яких починала працювати команда Порошенка, були неймовірно складні. Як із економічного погляду, так і з втрати державності. Пам’ятаємо той хаос, ті наміри, які панували. Всі зусилля Порошенка були спрямовані на завдання, як зберегти державу і як зробити це таким чином, щоб не здати територіальну незалежність», — Ніна Южаніна, народний депутат, голова комітету ВРУ з питань податкової та митної політики.

Важливий напрям реформ – податкова і митна політика, адже від успіхів у цій царині безпосередньо залежить добробут українців.

«Якщо говорити про досягнення комітету з питань податкової та митної політики, то їх дуже багато. І це відчуває переважна частина бізнесу. (03-45) Звісно, не все, що планували, зробити вдалося. Але фундамент змін закладений, ми почали рухатися. Зупинитися на самому початку неможливо.», — Ніна Южаніна, народний депутат, голова комітету ВРУ з питань податкової та митної політики.

Завдяки вдалим реформам, зокрема в митній і податковій політиці, до України заходять інвестиції, відкриваються підприємства, з’являються робочі місця з гідними зарплатами. Один із перспективних напрямів – ІТ-індустрія. Українські айтішники входять до четвірки кращих у світі, а відтак завдання влади – допомагати цим людям, а не заважати.

«Ми маємо залишати цих спеціалістів в Україні і давати їм можливість отримувати тут кошти за їхню працю та витрачати в Україні. Що потрібно для цього? Ми маємо звернути увагу на те, що це третя галузь в Україні, яка вже зараз дає найбільшу частку експортної виручки в Україну. Ми будемо думати над спеціальними умовами оподаткування», — Ніна Южаніна, народний депутат, голова комітету ВРУ з питань податкової та митної політики.

Одна з основних податкових перемог – антикорупційні зміни в процесі відшкодування податку на додану вартість.

«Найбільшою проблемою в Україні було корумповане відшкодування податку на додану вартість. Податку, який був і є одним із бюджетоформуючих. Усі 23 роки формувалися групи людей, які працювали на цьому полі й отримували кошти у власні кишені. Бюджет недотримував десятки мільярдів гривень», — Ніна Южаніна, народний депутат, голова комітету ВРУ з питань податкової та митної політики.

Ніна Южаніна переконана, що лише Петро Порошенко і його команда зможуть завершити розпочате, вивести державу на новий рівень життя і подолати бідність у вільній незалежній європейській Україні.

«Він може стимулювати роботу так, щоб ми рухалися швидше та впевненіше. Основним завдання і місією, яку виклав Петро Олексійович як кандидат на майбутній термін, боротьба з бідністю – завдання номер один. Боротьба з бідністю не за рахунок обіцянок, а за рахунок важких кроків, які нам треба зробити», — Ніна Южаніна, народний депутат, голова комітету ВРУ з питань податкової та митної політики.

*Імідж

Ще статті по темі

Back to top button