Політика (відео)

Політолог Давидюк про вплив вуличних протестів на українську політику (Відео)

В ексклюзивному коментарі ЧЕline політолог Микола Давидюк розповів про вуличні протести та їх «вплив» на українську політику.

Про громадську свідомість і вуличні протести

— Найголовніше, щоб люди долучались до написання таких законів, долучались до обговорювання тих законів. Щоб вони сьогодні від своїх депутатів вимагали, щоб вони свідомо йшли голосувати.

Виходить так, що одна частина населення – переважна, вимагає протестів, а сама за гроші потім іде продавати свій голос. І на другий день знову вимагає протестів, кажучи, що це не та влада, яку вони обирали. Тут питання не в тому, що пасіонарна частина населення повинна бути активною.

Усе населення повинно бути активним, усе населення повинно брати участь у політиці. Мало свідомому громадянину просто бути свідомим і тільки там іти та чесно голосувати. Іди балотуйся, іди пробуй свої сили, тобто бери владу в свої руки. Треба переходити на нові рівні свідомості, на нові рівні активності, й агітувати чесних людей і запрошувати їх на дільницю, щоб вони голосували.

Про просвітницьку роботу з майбутніми виборцями

— Треба проводити просвітницькі кампанії. Тобто сьогодні зі школярами працювати, які за два роки підуть голосувати. Пояснювати їм, чим може закінчуватись продаж голосу, що таке політична корупція, що таке корупція як така.

Насправді тут обсяг роботи дуже великий. І це не тільки протести, вуличні протести. Пояснити сьогодні учням 10-11 класів, що таке політична корупція і чому потрібно чесно голосувати, може принести значно більше користі, ніж просто вийти на вулицю. Тобто вести просвітницьку роботу і вести роботу інтелектуальну.

 

Ще статті по темі

Back to top button