Політика (відео)

Вибори на 206-му можуть сфальсифікувати і зірвати – КВУ

Генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель спеціально для «ЧЕline» розповів про нюанси перебігу виборчої кампанії по 206-му одномандатному округу Чернігівщини і можливі ризики у день волевиявлення.

Аналіз виборчої кампанії по 206 округу

Виборча кампанія по 206 округу принципово не відрізняється від інших округів, де відбуваються проміжні вибори. Проблеми ті ж. Проблема номер 1 – це підкуп виборців. Як прямий так і не прямий. Прямий підкуп у Чернігові застосовує представник Аграрної партії.

Також задокументовані факти, що представники 2 партій купляють голоси – Аграрна партія і благодійний фонд «Європа» (*авт. – фонд народного депутата ВО «Батьківщина» Валерія Дубіля).

Якщо говорити про технології непрямого підкупу, то це обмін лампочок на голоси, відкриття дитячих майданчиків, благоустрій територій тощо.

Можливі ризики у день голосування

Основні ризики – це маніпуляції при підрахунку голосів. Вибори можуть бути сфальсифіковані і зірвані. Але може бути і сценарій спокійного дня голосування, а вночі проблеми при підрахунку.

Багато технічних кандидатів. Всі знають з якою метою вони зареєстровані – щоб через членів ДВК контролювати ситуацію на дільницях. Може бути зрив виборів. І можуть вибори сфальсифікувати.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Вот тебе и подкупы, вот тебе и народ который ведеться на лампочи Агрария, ведеться на домовичков микитася на его супер схему подкупа, концертики отблауша и т.п., а потом изза людишек которые берут и глотают взятки мы страдаем (

Back to top button