Політика (відео)

Від політичного суперництва – до конструктивної роботи: як депутати готуються до перших сесій у місцевих радах (Відео)

*Актуально

На Чернігівщині політична партія «Наш край» отримала вагомий результат на місцевих виборах – понад 300 депутатів представлятимуть політичну силу в радах різних рівнів. Також 10 голів об’єднаних територіальних громад в регіоні обрані від цієї партії. Наразі розпочалася робота з підготовки установчих сесій місцевих рад, до яких «Наш край» зайшов силою господарників і професіоналів.

Юрій Музика, голова виконкому облорганізації ПП «Наш край»:

— Депутати представляють різні галузі професійної діяльності, і вони додадуть фаховості під час розгляду тих чи інших питань на сесіях. Щодо підготовки перших сесій – багато депутатів, які вперше стали депутатами, тому зараз ми проводимо навчання з кожною фракцією щодо підготовки до першої сесії.

Особливості законодавства, процедурні питання роботи депутатських фракцій і комісій у міській, районній радах розглянули новообрані депутати Чернігівських міської та районної рад під час навчання, організованого «Нашим краєм».

Депутати в таких зустрічах вбачають користь для подальшої практичної діяльності, а вона, зокрема, ґрунтуватиметься на передвиборчій програмі партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда лідерів і переможців: на Чернігівщині виборці обрали «НАШ КРАЙ»

Олександр Луценко, депутат Чернігівської міської ради:

— Я считаю, что подобне мероприятия очень важны, поскольку далеко не каждый кандидат, приняв решение баллотироваться в депутаты местных советов объективно понимает ту специфику и те ключевые нюансы, с которыми приходиться сталкиваться в процессе работы депутата. Политическая партия «Наш край» декларировала в ходе избирательной кампании «7 шагов развития Чернигова». В работе городского совета мы намерены придерживаться этой программы. В первую очередь, это развитие Чернигова, прозрачность всех процессов, поддержка необходимых программ, как по развитию и привлечению новых бизнесов, так и по поддержке незащищенных слоев населения.

Після місцевих виборів новообрані депутати мають активно включитися у роботу, розпочати виконання своїх передвиборчих програм і визначити пріоритети у своїй діяльності.

Ігор Романенко, новообраний депутат Чернігівської обласної ради від «Нашого краю»:

— Ми завершили ці вибори, отримали гідний результат у радах всіх рівнів. Ці вибори завершили децентралізацію в нашій країні, ці вибори сформували новий адміністративно-територіальний устрій у нашій країні. Що стосується питань, над якими буде працювати «Наш край» в радах різних рівнів, це, в першу чергу, питання, що стосуються забезпечення добробуту наших громадян. Це створення інвестиційного клімату та умов розвитку бізнесу на Чернігівщині, це збільшення громадських бюджетів та співучасті громадян у прийнятті рішень та розподілі бюджетів місцевих рад. Ми знаємо ситуацію з ковід, і будемо намагатися відстоювати якомога більше уваги та більше фінансування для нашої медицини – для захисту наших медичних працівників та створення матеріально-технічної бази наших медичних закладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «НАШ КРАЙ» на Чернігівщині закликає політсили до спільної роботи

Рекомендації й настанови задля ефективної депутатської діяльності озвучує і народний депутат України, представник Чернігівщини у політраді партії Борис Приходько.

Борис Приходько, народний депутат України:

— Ми продовжуємо роботу по формуванню і розвитку партії «Наш край» на Чернігівщині. Для цього відбуваються, як локальні – я кажу про рівень ОТГ – так і районні, місцеві зустрічі, де формуються фракції, де йде робота з кандидатами. Ми маємо 10 голів ОТГ і декілька осіб були вибрані при підтримці політичної партії «Наш край». Зараз проводяться навчання для тих, хто став чи головою ОТГ, чи депутатом, зараз вони отримують від нас усю нормативну базу для того, щоб вони не зробили помилок, бо вони не мають досвіду ще. Депутати, які залишилися депутатами, вони допомагають. Працюємо разом.

На переконання народного депутата, шлях до успішної політичної діяльності на місцевому рівні – насамперед, у злагодженій роботі депутатів. Співпраця з іншими політичними силами можлива, якщо йдеться про розвиток громади та інтереси людей.

«Вони приймають спільне рішення, вони можуть дискутувати перед засіданням з будь-якого питання, але якщо фракція приймає рішення, то вона голосує одноголосно. І тоді це чітко сповідує принципи політичної партії «Наш край», що ми — єдині і голосуємо так, як вирішила фракція. Може бути співпраця з будь-якою політичною силою, яка буде йти на розвиток громади, то ми відкриті для всіх. Якщо будуть вирішуватися інтереси бізнесу чи якісь інтереси в мінус громаді, то це точно не наш принцип».

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button