Політика

Команда лідерів і переможців: на Чернігівщині виборці обрали «НАШ КРАЙ»

*Актуально

Чернігівщина визначилася з майбутнім курсом розвитку на наступні п’ять років. Формування нових рад місцевого самоврядування в громадах уже на фінішній прямій. Команда політичної партії «НАШ КРАЙ» на цих виборах отримала значну підтримку виборців. Сотні представників цієї політичної сили стали депутатами різних рад області. Окрім того, на Чернігівщині представники «НАШОГО КРАЮ» очолили десять громад.

Про враження від виборів і перспективні плани обраних голів і депутатів «нашокраївців» – далі в статті.

101643927_672543689959381_8380575041061912576_n

Володимир Ігнатченко, голова Носівської громади

«Враження про вибори завжди емоційні. Коли спілкуєшся з людьми, то завжди можеш почути як хороше, так і погане. Але коли ти ідеш на таку посаду, то повинен розуміти, що завжди будуть запитання – в когось підтримка, а хтось казатиме, що треба зробити «оте чи оте». Але загалом враження залишилося позитивне. Адже люди розуміли, що за такий період усе зробити неможливо, а в тому, що робиться, вони вбачають позитивні зміни.

Щодо здобутків, то основним вважаю введення в експлуатацію школи №5, яку будували більше як 30 років. Її вже здали в експлуатацію, і 1 вересня дітки пішли до неї. Докладено максимум зусиль. Починаючи від міської ради та закінчуючи Верховною Радою. Дуже вдячні за допомогу Валерію Миколайовичу Давиденку, якого, на жаль, уже немає з нами…

Наступний здобуток – це амбулаторія, яку ми збудували в селі Володькова Дівиця. Це найбільший старостат нашої громади. Амбулаторія сучасна, з сучасним обладнанням. Персонал і відвідувачі цього медичного закладу дуже вдячні за такі зміни.

Було багато поточної роботи. Щось виокремити складно. Ремонтували дороги, освітлювали, купували багато техніки для комунального підприємства, чотири шкільні автобуси придбали, відкрили новий інклюзивний центр для діток. Загалом усе те, що робила наша команда, було спрямовано на те, щоб відбулися зміни на краще.

Серед планів – нам треба модернізувати всі навчальні заклади в громаді. Ми повинні зробити такі умови для педагогів і для учнів, щоб вони залюбки йшли туди: одні надавати знання, інші – їх отримувати. Ще один напрям – це медицина. Її вже почали нам передавати. Первинну ланку вже прийняли, вторинна – на часі. Такі ж умови треба створити і тут. Дуже багато треба проводити поточних ремонтів, адже величезний період – до створення громади, – на все це не звертали уваги і не виділяли кошти. Плануємо купувати автобуси для шкіл, зробити клуб у селі Володькова Дівиця, ремонтувати дороги, благоустроювати паркові зони. Продовжимо освітлення населених пунктів. Окремо хочу сказати про воду. Плануємо розчищати русло ставків і річки Носівочки. Будемо вирішувати проблему з питною водою. Роботи дуже і дуже багато, над чим працювати завжди буде».

124022210_358088042141583_5134336713528967356_n

Володимир Кучма, голова Кіптівської громади

«Враження від виборів? Емоції переповнюють. За всі роки, за всі мої вибори таких брудних я ще не зустрічав. Хоча за півтора місяця до них я як людина, як голова громади відчував, що правильно прожив життя, робив усе правильно, старався для громади, і результати були, і всі це бачили. Але потім «куряча сліпота» охопила багатьох і постало запитання «А що він узагалі зробив?». І почали ці новоспечені претенденти обливати мене брудом. Отакі враження.

А ще більше «зачіпали» ті пустопорожні обіцянки кандидатів, які за своє життя зробили щось близьке до нуля. Обіцяли вони і заводи тут у нас будувати, і русла річок міняти, і «Венецію» з Кіптів робити, і так далі, і тому подібне.

Я ж говорив про реальні речі. Про те, що я з командою зробив, можна говорити багато. Ми завжди були відкриті для всіх, були таким собі майданчиком для цього експерименту децентралізації. Ми ремонтували дитячі садочки, школи, дороги, будинки культури, освітлення. Практично з нуля створене пожежне депо, амбулаторія. Дякую своїм виборцям, що в більшості зорієнтувались, побачили, оцінили та зробили вибір.

Серед основних планів – продовження розпочатого. Проте багато що залежить від економічної ситуації в державі, адже ми не на окремій планеті живемо. Хочеться, щоб до кожного населеного пункту громади була якісна дорога. Особливо до тих населених пунктів, які недавно приєдналися до нас – Надинівка, Красилівка, Чемер, Хрещате. В цих селах жахлива інфраструктура і її треба відновлювати».

123916556_635005510527019_5969302513894785471_n

Ірина Грозенко, депутат Чернігівської обласної ради

«Брудніших виборів, ніж були цього разу, я ніколи не бачила. Хоч як прикро, та люди продавали свої голоси за гроші та пусті обіцянки.

Щодо команди «НАШОГО КРАЮ», то ми й надалі будемо продовжувати працювати над втіленням реформ, над покращенням життя кожного населеного пункту. Зокрема, ми будемо продовжувати реформу децентралізації. Наші команди зайшли в усі сільські, селищні, районні та міські ради, тому маємо з ким і над чим працювати. В область у нас заходять 9 депутатів. Ми, команда «НАШОГО КРАЮ», – на другому місці за кількістю обранців.

Наразі насамперед ми проведемо навчання з усіма депутатами всіх рівнів, щоб донести до них програму партії «12 кроків до успіху». Сьогодні основне для нас як депутатів обласної ради – добитися, щоб був прозорий бюджет у кожній громаді, щоб був громадський бюджет у кожній громаді, щоб кожен мав право висловити свою думку. Безперечно, ми підтримуватимемо надалі освіту, медицину, спорт і культуру».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Олег Дешура

Ще статті по темі

Back to top button