Політика (відео)

Війни 210-го округу та «кишенькова» ОВК: виборці вимагають справедливого підрахунку голосів (Відео)

Вибори у 210-му окрузі сфальсифіковані. У цьому впевнений кандидат у народні депутати України Борис Приходько. Він розповів, що наразі ведеться нечесна боротьба одним із його опонентів Сергієм Коровченком. Так, за два тижні до виборів дивним чином відбулася заміна голови окружної виборчої комісії, наслідками чого стали маніпуляції з документами та втручання в систему «Вибори».

«Була оголошена перерва з 23 на 24 число з 12-ї ночі до 11-ї години. За цей час ми зафіксували порушення – втручання в систему «Вибори». Я особисто дивлюся ЦВК, й о 10-й годині змінюються результати ЦВК. Там 100%. Яким чином, якщо із 12-ї ночі до 11-ї ранку, перерва в 10-й, вони змінилися», — кандидат у народні депутати України у 210-му окрузі Борис Приходько.

Представники Бориса Приходька у 210-й ОВК постійно фіксують порушення виборчого законодавства зі сторони підконтрольної Коровченку голови комісії Оксани Соколовської. Так, жінка відмовилася приймати заяву від Бориса Приходька з оскарженнями певних рішень ОВК. Також вона, з невідомих причин, назвала вибори на двох дільницях округу недійсними. Аби добитися правди, Борис Приходько подав позов до Чернігівського окружного адміністративного суду.

«Ми подали скаргу з принципового для нас питання. Рішення двох ДВК були не прийняті до розгляду, тобто скасовані вибори на цих дільницях. Це стосується 50-ї і 80-ї дільниці. Хочемо визнати рішення ОВК про скасування виборів на двох дільницях незаконним і занести ці результати до системи «Вибори» й оприлюднити на ЦВК», — кандидат у народні депутати України у 210-му окрузі Борис Приходько.

Не вірять у чесний підрахунок голосів і виборці. Тим більше, що результати екзит-полів показали, що справжнім переможцем перегонів є саме Борис Приходько. Тому люди прийшли під стіни адмінсуду з вимогою винести рішення на їхню користь.

— Ми приїхали із Прилук, хочемо добитися перерахунку голосів. Ми не віримо, що правильно підраховані голоси. Хочемо, щоб перерахували.

— Зараз багато фальсифікацій. І ми хочемо, щоб на 210-му окрузі відбувся перелік голосів. Ось і все наше бажання.

— Настільки оця брехня набридла… До якого часу ми житимемо в такій ганебній державі, у якій тільки брешуть і ще раз брешуть. Ніколи не кажуть правди.

— Там кандидатів багато. Фальсифікацій було багато, зауважень. І ми хочемо, щоб перерахували голоси. Щоб наше волевиявлення було правильним.

Ще одним питанням без відповіді залишається той факт, що 24 липня Оксана Соколовська нібито виїхала на перше засідання суду, проте до установи вона так і не з’явилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти масових порушень і фальсифікацій по 210 округу із спільною заявою виступили 4 кандидати

«З документами. Ми не знаємо, що то за документи. Ніхто нічого не коментує. Вона виїхала, потім повідомила суд, що вона не встигає, повернулася на роботу, попрацювала комісія і ввечері була оголошена перерва до 10-ї години», — кандидат у народні депутати України у 210-му окрузі Борис Приходько.

Варто додати, що з результати виборів не погоджуються й інші кандидати. Тому Борис Приходько разом зі своїми опонентами з виборів – Дмитром Пахомовим, Віталієм Лічманом і Василем Маликом – планують подати спільну скаргу до ЦВК з проханням замінити склад окружної виборчої комісії та надати можливість у присутності камер прозоро перерахувати голоси виборців.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button