Політика (відео)

Виплати постраждалим від війни, «філософська» культура і Музей стійкості: в Чернігові відбувся черговий виконком (Відео)

У Чернігові активно продовжується процес виплат для людей, які постраждали внаслідок активних бойових дій на території міста. Під час чергового виконкому погодили пакет проєктів рішень, що затверджує порядок виплат громадянам, які звернулися по фінансову допомогу.

«За цією програмою отримала кошти 1 721 родина, загальний обсяг коштів отриманих – 28,2 мільйона гривень. Пропонується надати одноразову матеріальну допомогу власникам приватних житлових будинків, 29 мешканців, загальна сума – 332 800 гривень», — директорка департаменту соціальної політики ЧМР Ірина Марчук.

Під час виконкому наголосили, що прийом звернень від власників приватних житлових будинків за цією програмою триватиме до 1 червня 2023 року.

Погодили і виплати для мешканців міста на ремонт і відновлення вікон.

«Пропонується затвердити розміри такої грошової компенсації п’ятьом громадянам на 44 070 гривень.

Загальна цифра – 691 особа, це в сумі 8,7 мільйона гривень», — директорка департаменту соціальної політики ЧМР Ірина Марчук.

Шість тонн продовольчих товарів із матеріального резерву місцевого рівня буде розподілено між підопічними Чернігівського територіального центру соціального обслуговування. Минулого року Чернігівська міська рада закупила певну кількість продовольчих продуктів, термін придатності яких цьогоріч добігає кінця. Аби не втратити продовольство, ухвалили рішення розподілити його між 3700 підопічними центру соціального обслуговування.

«У найкоротші строки це буде роздано. У нас працюють соціальні працівники в кількості 180 осіб. У нас є лежачі люди, 5 група рухової активності, вони не прийдуть, тому, хто не в змозі, розвозитимуть соціальні працівники», — директорка Чернігівського територіального центру соціального обслуговування ЧМР Маргарита Алєксєєва.

Далі говорили про платні послуги в питаннях сфери культури та туризму Чернігова.

«Доповідати щодо питання й ані слова не сказати по суті, це тільки ви так вмієте. – Справа в тому, що культура – це не про конкретику, а культура – це про…», — начальник управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.

Та все ж таки довідатися, про що йдеться в проєкті рішень під кодовою назвою «платні послуги, які надаватимуть у бібліотеках», вдалося.

«Каталогізація для наукових працівників, для студентів, створення каталогу, копіювання, організація всіляких заходів, екскурсії по бібліотеці, є весь перелік послуг», — начальник управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.

Погодили також і проєкти рішень, що стосуються створення нового Музею стійкості в Чернігові.

«Ми вже кілька років про це говоримо, час починати працювати. Якби не війна, ми це зробили б трошки раніше, бо в січні 2022 року ми вже виходили на замовлення концепції, але почалася війна – і зрозуміло, що було вже не до цього», — в. о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button