Політика (відео)

«Земельні» сесії та порада від народного депутата: в Козельці провели сесію селищної ради (Відео)

Після того як держава передала землю до місцевих громад, сесії Козелецької селищної ради стають, по суті, «земельними». Кілька десятків питань щодо життєдіяльності громади, а за ними – кілька сотень питань щодо землі. Застеріг від наслідків законної, але не обдуманої, із погляду розвитку громади, роздачі земель народний депутат України Борис Приходько.

«Чітко повинні усвідомлювати, що мине рік, минуть два і не буде чого роздавати. Тоді жодна програма – і автобуси, і соціальні, – не може бути профінансована. Тож уважно подумайте»,- Борис Приходько, народний депутат України.

Борис Приходько запропонував місцевим депутатам поставити обмеження, даючи землю. Так, не давати її людям, які не проживають на території громади або ж отримують землю не за місцем свого проживання, тобто в іншому куточку громади. А насамперед давати землю тим, хто її оброблятиме.

А загалом сесію, що не віщувала нічого поганого…

«На сьогоднішню сесію винесені деякі кадрові питання, також питання транспортного сполучення, тобто прийняття програми перевезення пасажирів. Деякі бюджеті питання»,- Валентин Бригинець, козелецький селищний голова.

На початку мало не зірвала частина депутатів, які відмовлялися реєструватись через особисті образи.

«Був один інцидент, який ми не можемо спустити з рук. Ваша підлегла публічно звинуватила нашу колегу, депутата Тетяну Яківну Єркіну, колишнього начальника відділу освіти, у розтраті нечуваної суми коштів»,- Карина Артюх, депутат Козелецької селищної ради.

Коли селищний голова пообіцяв у ситуації розібратися, сесію продовжили. Почалися звіти заступників голови, секретаря, в яких вони розповідали про свою роботу від «А» до «Я».

«Перший день, коли я приступив до роботи, мені принесли судове рішення, що закривається Білейківська школа у зв’язку з відсутністю пожежної сигналізації»,- Володимир  Моцьор, заступник козелецького селищного голови з питань будівництва, ЖКГ та комунальної власності.

Підсумком у кадровому блоці було дострокове припинення повноважень заступника селищного голови з фінансово-економічних і кадрових питань Ганни Колесниченко.

«За» – 20. Рішення прийнято.

Із важливого – затвердили програму «Приміський автобус», внесли зміни до бюджету та провели реорганізації в сфері освіти. Завершили сесію, як уже зазначалося, величезним блоком земельних питань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button