ProСпорт

400 метрів за лічені секунди: у Чернігові змагались кращі пілоти спорткарів (Відео)

На аеродромі «Півці» організатори влаштували вражаюче автошоу.

Цілий день чернігівці та гості міста спостерігали за шаленими перегонами і милувалися потужними спорт карами.

«Сьгодні ви побачите безліч спортивних автомобілів, які будуть змагатися за перемогу. Спортсменам бажаю вдалих заїздів, а глядачам максимум видовища і задоволення», — розповів голова комітету з драг-рейсингу автомобільної федерації України Вадим Лисий.

На змагання завітав і багаторазовий призер Чемпіонату України з драг-рейсингу Олексій Захаров, який 15 років свого життя присвятив цьому виду спорту і знає як перемагати не з пліток.

«Драг-рейсинг – це такий вид спорту, що перемагає не тільки швидкість, але й стабільність», — поділився секретами успіху учасник з Донецька Олексій Захаров.

У суспільстві склалися стереотипи, що жінці та ще й блондинці не місце за кермом спортивного автомобіля. Проте учасниця з Сум Леся Лиса доводить протилежне та нарівні з чоловіками бореться за перемогу на змаганнях.

 «У мене чоловік Чемпіон України з драг-рейсингу, він мене і втягнув у цей вид спорту. Намагаюсь не ппропускати жодних чемпіонатів і завойовувати медалі», — каже Леся Лиса.

Учасники змагань надії вболівальників виправдали і показали справжній майстер-клас, адже вони за лічені секунди долали 402 метри злітної смуги. Переможці цього етапу візьмуть участь у фінальних змаганнях, які відбудуться 10 вересня у Запоріжжі.

Ще статті по темі

Back to top button